Prima pagină » Deși Primăria Botoșani are în noul buget cam 7% pentru dezvoltare, licitează investiții mai mari decât tot bugetul anual
Administrație Economic Știri locale

Deși Primăria Botoșani are în noul buget cam 7% pentru dezvoltare, licitează investiții mai mari decât tot bugetul anual

Primăria municipiului Botoșani are în derulare licitații pentru proiecte de investiții care depășesc bugetul total al anului 2024.

Potrivit proiecutului de buget aflat în consultare publică, în 2024 Primăria condusă de Cosmin Andrei va aloca pentru funcționare 254,1 milioane lei, inclusiv salarii, iar pentru dezvoltare se va aloca 18,3 milioane, adică undeva la 7% din totalul bugetului pentru 2024.

Cu o alocare de 7% pentru investiții, volumul licitațiilor în derulare, fără proiectele care se află încă în execuție, este de peste 260 milioane lei, aproape jumătate din suma licitată fiind pentru cele peste 60 de autobuze și microbuze electrice.

Asta rată că investițiile din municipiul Botoșani se bazează pe fondurile guvernamentale, cum ar fi Programul Național ”Anghel Saligny” și cele ale Companiei Naționale de Investiții, precum și fondurile europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Dacă anul trecut a fost anul începutului asfaltărilor, 2024 este anul începutului investițiilor mari în Educație”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că în următoarea perioadă va crește valoarea proiectelor aflate în licitație la Primăria Botoșani și care vor intra în execuție în perioada imediat următoare.

Din acest motiv, municipalitatea botoșăneană vrea să contracteze un credit care să acopere sumele necesare cofinanțării proiectelor de investiții din oraș.