Prima pagină » FOTO El a fost în Legiunea Străină, ea a condus o bancă. Au transformat un conac boieresc într-o pensiune înconjurată de istorie și tradiție
Visit Botoșani

FOTO El a fost în Legiunea Străină, ea a condus o bancă. Au transformat un conac boieresc într-o pensiune înconjurată de istorie și tradiție

Un fost conac boieresc a fost transformat într-o pensiune primitoare și este considerat un loc magic de către cei care ajung să se cazeze acolo deoarece natura, gastronomia locală și istoria sunt îmbinate într-un cupaj extraordinar.

Pensiunea Ecologică ”Fată Verde” din satul Șoldănești, comuna Blândești, își așteaptă clienții iubitori de natură și de România. Meleagurile pe care se află pensiunea din județul Botoșani sunt pline de istorii recente cu haiduci, povești de dragoste cu boieri și bătălii mistice din vremuri demult apuse.  

Clădirea pensiunii a aparținut unui bunic a lui Ducu Bucșinescu, cel care a fost pentru câțiva ani și în Legiunea Străină, și este administrată de acesta împreună cu soția sa, Lidia Bucșinescu, care a fost director de bancă.

Mâncarea de acolo provine din gospodăria proprie a pensiunii și de la fermele din zonă

”În domeniul turismului ne bucurăm să avem în comuna noastră pensiunea Paradisul Ecologic „Fata Verde” din Șoldănești cu gazde prietenoase, primitoare care oferă gastronomie tradițională, natura verde ce o înconjoară și activități speciale pentru turiști. O oază de relaxare și un loc binecuvântat de oameni frumoși”, este descrierea făcută pe pagina de Facebook a Primăriei Blândești pensiunii de la jumătatea drumului dintre municipiul Botoșani și orașul Ștefănești,  Vama Stânca-Costești.

Satul Șoldănești este lângă o pădure în care amatorii de plimbări pe jos și cu bicicleta nu vor regreta că au ajuns.

Mâncarea este făcută cu gustul de odinioară, uneori chiar de gazdele care sunt o encliclopedie de cultură muzicală, istorie românească și tradiții botoșănene.

Accesul la Pensiunea Ecologică Fată Verde se face pe drumul național Botoșani-Ștefănești, care a fost modernizat la sfârșitul lui 2023, iar apoi pe un drum local asfaltat.