Prima pagină » 5 km de piste de biciclete în comuna din cel mai nordic punct al României. Lucrări finanțate din PNRR
Administrație

5 km de piste de biciclete în comuna din cel mai nordic punct al României. Lucrări finanțate din PNRR

Comuna în care cu adevărat se agață harta în cui și care are graniță comună atât cu Ucraina, cât și cu Republica Moldova, care are pe teritoriul său casa unui sfânt și este mărginită de râul Prut, își construiește o rețea de piste de biciclete.

Cu 1,5 milioane lei fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență, comuna Păltiniș, condusă de primarul Costel Romanescu, vrea să construiască 5 kilometri de piste de biciclete.

Licitația va avea loc pe 5 februarie 2024.

”Prin intermediul prezentei investiții se urmărește combaterea procesului de migrare a populației, îmbunătățirea calității vieții persoanelor și asigurarea de facilități pentru populația din comună. Necesitatea și oportunitatea investiției constă în realizarea unei modalități de transport nepoluant și cu costuri foarte reduse de care să beneficieze locuitorii comunei Păltiniș, în contextul măsurilor pe termen mediu și lung privind protecția climei, reducerea zgomotului și gestionarea calitații aerului. Un sistem integrat de piste de biciclete facilitează un stil de viață sănătos ce incurajează locuitorii în vederea utilizării bicicletei în deplasările lor, indiferent de context sau motivul deplasării. În principal, din punctul de vedere al utilizatorilor, principalele cerințe ale acestora sunt legate de lipsa benzilor dedicate circulației pentru biciclete, siguranța circulației și lipsa parcărilor, acestea fiind principalele motive pentru care nu se utilizează (mai frecvent) biciclete”, se precizează în motivarea Primăriei Păltiniș în atragerea acestei finanțări europene.

În comuna Păltiniș este casa memorială a Sfântului Ioan Iacob, iar satul Horodiștea este cea mai nordică localitate din România.