Prima pagină » Egiptenii de la Technical Global vor investi 1,5 milioane euro pentru construirea fabricii din Răchiți în 2024
Economic

Egiptenii de la Technical Global vor investi 1,5 milioane euro pentru construirea fabricii din Răchiți în 2024

SURSA FOTO: Economica.net

O comună de lângă municipiul Botoșani a reușit să atragă o investiție cu capital egiptean care se va concretiza printr-o fabrică în domeniul medical.

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți, a convins Consiliul Local să pună la dispoziția investitorilor din Egipt terenul pentru construirea fabricii, iar în 2024 se va construi prima hală a proiectului care va însemna relocarea facilităților de producție din mai multe state.

Ahmed Saleh Ali, reprezentantul legal al Technical Global, este stabilit în Botoșani de 30 de ani și este căsătorit cu o avocată. Spune că relocarea facilităților de producție a fost decisă de evenimentele internaționale care marchează lumnea de vreo câțiva ani, respectiv ieșirea Angliei din Uniunea Europeană, războiul din Ucraina și mai nou conflictul din Gaza și tensiunile din Marea Roșie.

”Grupul de investitori are fabrici în Anglia, Elveția și Egipt și vedem cu toții ce se întâmplă de ceva timp, evenimente care au schimbat total modul de aprovizionare, care au dat peste cap planurile pentru viitor. Botoșani este o zonă liniștită, iar Răchiți este o comună în care se poate dezvolta armonios fabrica. Mai mult, Botoșani este una din zonele în care poți ajunge și în Republica Moldova și în Ucraina. Eu sunt de 30 de ani în Botoșani, am familia aici și am ocazia să fac pentru Botoșani ceva bun, ceva pentru viitor. Am fost primit foarte bine în Botoșani, am fost tratat cu respect și pot să întorc acum bunătatea cu care am fost primit”, a declarat Ahmed Saleh Ali.

Terenul pe care va fi dezvoltată prima hală de producție a fabricii Technical Global a fost deja împrejmut, investitorii lucrează acum cu arhitectul ales pentru proiect, iar la finele lunii februarie vor ajunge la Botoșani și investitorii.

”După finalizarea documentației vom și începe lucrările și am vrea ca până la sfârșitul anului să finalizăm lucrările. Am găsit un partener în persoana primarului Florin Bulgaru, care s-a arătat din start dispus să faciliteze atragerea acestei investiții în Răchiți și în județul Botoșani”, a mai spus Ahmed Saleh Ali.

Relocarea Technical Global la Răchiți se va face pe mai multe etape, iar construirea autostrăzilor A7 și A8 și conectarea județului la aceste drumuri de mare viteză vor duce la accelerarea construirii și a celorlalte hale de producție.

Comuna Răchiți este una dintre comunele cu fabrici mari pe teritoriul său, cum ar fi Five Continents Group, producător de lactate care livrează în toată țara, sau Samcom AS, una dintre marile unități de abatorizare oaie-vită din România.