Prima pagină » Oloeriu, Gîrbaci și Bulgaru s-au săturat să aștepte după Consiliul Județean și atrag 73 milioane lei fonduri europene din PNRR pentru apă și canalizare
Administrație Știri locale

Oloeriu, Gîrbaci și Bulgaru s-au săturat să aștepte după Consiliul Județean și atrag 73 milioane lei fonduri europene din PNRR pentru apă și canalizare

Primăriile din orașele Flămânzi și Darabani și din comuna Răchiți nu au mai avut răbdare să aștepte materializarea promisiunilor vechi ale Consiliului Județean și își vor extinde rețelele de apă și canalizare accesând finanțări din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astfel, primarii Dan Oloeriu din Flămânzi, Alin Gîrbaci din Darabani și Florin Bulgaru din Răchiți au reușit să atragă în total finanțări de peste 73 milioane lei.

”Trei Unități Administrativ Teritoriale din Județul Botoșani conduse de administrații liberale se află pe lista intermediară de proiecte selectate, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C1/I1 aferentă Componentei C1 – Managementul apei – Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene”, a transmis și deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Orașul Flămânzi a atras o finanțare cu o valoare de 40,413,980.84 lei, orașul Darabani are un proiect cu o valoare de 27,246,064.19 lei, comuna Răchiți va derula investiții de 5,771,798.80”Felicitări colegilor liberali din județul Botoșani care au făcut pași importanți către modernizarea infrastructurii locale, reușind să obțină fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Eforturile lor au fost concentrate pe mai multe segmente, dar astăzi vorbim despre extinderea rețelelor de apă și canalizare, o inițiativă vitală pentru îmbunătățirea calității vieții în comunitățile pe care aceștia le reprezintă. Prin gestionarea eficientă a resurselor și angajamentul pentru accesul la servicii esențiale, colegii primari au reușit să aducă investiții semnificative în infrastructură. Acest demers nu doar că sporește confortul și siguranța locuitorilor, dar are și un impact pozitiv asupra dezvoltării economice locale”, a precizat Costel Șoptică.