Prima pagină » Mihai Țâbuleac, fostul președinte al CJ, a revenit în PNL Botoșani
Politică

Mihai Țâbuleac, fostul președinte al CJ, a revenit în PNL Botoșani

Singurul președinte ”de dreapta” al Consiliului Județean Botoșani, care și-a dus până la capăt mandatul primit prin votul botoșănenilor, a revenit în PNL.

Este vorba despre Mihai Țâbuleac, cel care a fost senator al județului Botoșani, dar și președinte al Consiliului Județean în perioada 2008-2012.

În mandatul acestuia de președinte al Consiliului Județean s-au atras finanțări europene pentru depozitul de deșeuri de la Victoria, 40 milioane euro, și pentru extinderea rețelor de apă, 107 milioane euro.

În 2023 încă se lucra pe proiectul de apă la care finanțarea a fost obținută de Mihai Țâbuleac, ceea ce demonstrează dezastrul care a fost după mandatul acestuia.

Deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a declarat că adeziunea depusă de Mihai Țâbuleac zăcea la organizația municipală de câțiva ani și că s-a decis aprobarea ei miercuri, 17 ianuarie, abia după ce s-a desființat biroul politic municipal.

”Cred că adeziunea a fost depusă încă de când era Viorel Iliuță președinte al organizației municipale. Nu am nicio explicație pentru care cei de la municipiu nu au vrut să o aprobe timp de atâția ani când vorbim de Mihai Țâbuleac, un nume important în istoria PNL Botoșani”,  a declarat Costel Șoptică.

Alături de Mihai Țâbuleac, în PNL a revenit și Ștefan Țibuleac, fratele fostului președinte al CJ Botoșani, un expert în managementul companiilor de distribuție a energiei electrice. Deși numele lor de familie sunt diferite, cei doi sunt frați și diferența apare dintr-o eroare a unor funcționari de la starea civilă.