Prima pagină » VIDEO Doi tineri din Botoșani administrează o plantație de cătină ecologică și produc sucul Cătineața
Agricultură Economic

VIDEO Doi tineri din Botoșani administrează o plantație de cătină ecologică și produc sucul Cătineața

Andreea și Andrei Dăscălescu gestionează o plantație ecologică de cătină în comuna Curtești din județul Botoșani, și produc sucul de cătină sub brandul ”Cătineața”, business-ul fiind derulat de firma deținută de tânăra antreprenoare Diana Poleac.

Cei doi soți gestionează o plantație de 12 hectare de cătină, dar și o linie de producere și ambalare a sucului de cătină, la cele mai exigente standarde europene.

”Sucul îl producem din octombrie 2023 și îl vindem în cafenele. Am obținut și o finanțare din fonduri europene pentru linia de producere a sucului”, a declarat Andrei Dăscălescu.

Vor să mărească suprafața cultivată cu cătină în următorii ani, pentru sucul cu miere folosesc o miere certificată ecologic din județul Suceava, iar pentru combinația de cătină, miere și ghimbir folosesc ghimbir certificat ecologic din Peru.

Sticlele pentru ambalarea sucului sunt aduse din Franța, ar vrea să le cumpere din România însă nu găsesc producători.

Andreea Dăscălescu spune că sucul este făcut pentru a fi pe gustul celor mici, fetița lor fiind cea care a dat ”bun de producție”. Cătina are de 10 ori mai multă vitamina C decât portocalele, spre exemplu, și este considerat un superaliment.

Cătineața se vinde atât în recipientele din stică, cât și în cutii de trei litri, în ambele variante, Cătineața din cătină și miere și Cătineața din cătină, miere și ghimbir.

Cătina care nu este folosită la producerea sucului Cătineață este livrată unor producători de dulciuri din țară.

Cătineața este un start-up botoșănean gestionat de o echipă de tineri pasionați de obiceiuri sănătoase: Diana Poleac și soții Andreea și Andrei Dăscălescu. Afacerea este deținută de firma Premier Agro Concept SRL, care are o plantație de 12 hectare de cătină ecologică în comuna Curtești, județul Botoșani.