Prima pagină » FOTO Adrian Sauciuc, din Ungureni, este ”Fermierul Anului” desemnat de Moldoovis la super-balul organizat de Nechifor
Agricultură Știri locale

FOTO Adrian Sauciuc, din Ungureni, este ”Fermierul Anului” desemnat de Moldoovis la super-balul organizat de Nechifor

Unul dintre cei mai cunoscuți crescători de oi din rasa Karakul de Botoșani a fost ales ”Fermierul Anului” în gala Balul Fermierilor, organizată de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine MOLDOOVIS.

Adrian Sauciuc, din Ungureni, a primit titlul de ”Fermierul Anului” în cel mai frumos bal al fermierilor din regiunea de nord-est.

Balul Fermierilor a fost prezentat de Petronela Cotea Mihai, iar din lista de invitați a lui Ionică Nechifor, președintele MOLDOOVIS, au făcut parte prefectul Sorin Cornilă, Gheorghe Sorescu secretarul de stat în Ministerul Internelor, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, Verginel Gireadă, prim-vicepreședintele PNL Botoșani, fostul europarlamentar Mihai Țurcanu.

Balul Fermierilor a fost organizat de MOLDOOVIS și Stațiunea de Cercetare Popăuți, cu sprijinul Asociației Crescătorilor de Taurine.

Evenimentul organizat de Ionică Nechifor a ajuns la a VII-a ediție și a devenit extreme de așteptat în rândul fermierilor botoșăneni, fiind un model pentru toate celelalte ramuri ale agriculturii din județ.

Fermierul Anului – Adrian Sauciuc

Premiul 1 – Ionuț Agafiței, Vaslui

Premiul II – Marin Mărcireș, Lișmănița

Premiul III – Geani Iordăchescu – Dacia, comuna Nicșeni

Mențiune

Macahon Constantin PFA

Hîrlăoanu Gheorghe

Premii Speciale

Merticariu Iulian – prezentare produse excelente la rulotă

Nichiteanu Tiberiu – tânăr fermier din sectorul vegetal cu producții peste media județului

Măgureanu Petru  – fermă de bovine performantă

Stațiunea Popăuți