Prima pagină » Cazul ”Alexandra”: Procurorii au transmis documentul care permit avocatei familiei tinerei să aducă experții în anchetă
Știri locale

Cazul ”Alexandra”: Procurorii au transmis documentul care permit avocatei familiei tinerei să aducă experții în anchetă

La aproape 5 luni de la moartea în chinuri a Alexandrei Ivanov în Maternitatea Botoșani, procurorii au transmis documentele necesare care permit familiei tinerei să apeleze la experții care să cerceteze cauzele decesului.

Avocata Gianina Poroșnicu a declarat că a primit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava un document important legat de dosarul Alexandra Ivanov. Este vorba de „Ordonanța de dispunere asupra obiecțiilor formulate și de punere în aplicare a procedeului autopsiei medico-legale”, prin care Parchetul stabilește conținutul investigației medico-legale, pornind de la solicitările părților.

”În calitate de reprezentant legal al familiei Alexandrei, am remarcat cu satisfacție faptul că toate întrebările pe care le considerăm importante figurează în lista comunicată de Parchet. Cu alte cuvinte, cercetările experților vor oferi răspunsuri la toate aceste întrebări și – apreciem noi – vor susține argumentația juridică pe care o formulăm și punctul nostru de vedere: a fost vorba de o culpă medicală, iar legea trebuie să își spună cuvântul”, a declarat Gianina Poroșnicu.

Avocata susține că expertul care va reprezenta familia Alexandrei este un specialist cu o reputație care nu poate fi pusă la îndoială.

Familia Alexandrei Ivanov, constituită parte civilă în dosar, beneficiază de serviciile unui specialist  reputat: șef lucrări dr. Mihnea Costescu, medic primar Medicină legală și medic primar Farmacologie clinică. Domnia sa este expert-parte în dosar, alături de specialiștii desemnați de celalalte părți, și din această postură va contribui la aflarea adevărului despre drama din noaptea de 17-18 august 2023. În încheiere, remarc modul energic și profesionist în care se derulează ancheta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a concluzionat Gianina Poroșnicu.

Vă reamintim că Alexandra Ivanov a murit pe 18 august după 7 ore de chi n în care, potrivit anchetei Direcției de Sănătate Publică Botoșani, nu a beneficiat de nicio îngrijire medicală deși era internată având o întrerupere bruscă de sarcină.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, mulți medici din țară, inclusiv șeful Colegiului Medicilor Suceava, s-au arătat oripilați de moartea în chinuri a Alexandrei în Maternitatea Botoșani.