Prima pagină » Hidroplasto, singura companie din România care produce dispozitive pentru rosturi de dilatație, certificate, cu garanție de 15 ani
Economic Știri locale

Hidroplasto, singura companie din România care produce dispozitive pentru rosturi de dilatație, certificate, cu garanție de 15 ani

După un an intens de proiectare, construire, testare și achiziții strategice de utilaje de ultimă generație, Hidroplasto anunță cu mândrie obținerea Certificatului C.E. pentru producția de aparate de reazem din elastomeri destinate podurilor. De asemenea, compania a primit agrementul tehnic și avizul necesar pentru producția de dispozitive inovatoare destinate acoperirii rosturilor de dilatație în fabrica din Botoșani.

Una dintre cele mai semnificative îmbunătățiri aduse de Hidroplasto pe piața românească constă în extinderea perioadei de garanție pentru aceste dispozitive. În timp ce industria standard prevede o garanție de 10 ani, Hidroplasto oferă acum un impresionant termen de 15 ani, cu o durată totală de viață de 50 de ani de la finalizarea lucrărilor.. Această decizie reflectă încrederea în calitatea excepțională a produselor și angajamentul față de satisfacția și siguranța clienților.

În urma agrementării primite, Hidroplasto a devenit singurul producător din România capabil să furnizeze dispozitive pentru rosturile de dilatație cu mișcări de până la 550 mm. Cu o experiență solidă în domeniu și echipamente tehnologice de ultimă generație, compania este hotărâtă să impună noi standarde în industrie.

„Experiența, inovația, pasiunea și dedicarea au fost pilonii care au condus la aceste rezultate remarcabile: Certificarea C.E, agrementare și avizare pentru dispozitivele noastre. Suntem onorați să fim singura companie din România care oferă o garanție extinsă de 15 ani pentru dispozitivele proiectate și fabricate la Botoșani. Mai mult, ne-am dedicat să furnizăm soluții durabile pentru nevoile companiilor implicate în proiecte majore de infrastructură, cum ar fi construcția autostrăzilor. Noi susținem companiile românești și promovăm producția în România, de aceea am dezvoltat și identificat soluții și produse necesare unei infrastructuri rutiere de lungă durată. Până în prezent, constructorii importau dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație pentru viaducte și pasaje foarte lungi, care necesitau mișcări ample. Acum au opțiunea de a le comanda direct de la un producător dedicat și interesat de calitatea lucrărilor, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale”, a declarat Cătălin Silegeanu, directorul general al Hidroplasto.

Această reușită confirmă poziția de lider a Hidroplasto în inovație și calitate în domeniul producției de dispozitive pentru rosturile de dilatație și aparate de reazem din neopren. Certificarea demonstrează angajamentul de a oferi soluții durabile și performante pentru partenerii și clienții din întreaga țară.

Obiectivele înalte ale companiei sunt atinse nu doar prin investiții masive în tehnologie, cercetare și capacitate, ci și prin investiții în resursa umană. Dezvoltarea fulminantă a Hidroplasto a creat constant locuri de muncă, echipa mărindu-se până la finele acestui an cu încă cinci oameni dedicați. Urmează, de asemenea, înființarea a nu mai puțin de 30 noi posturi până la sfârșitul lunii aprilie.

Fabrica din Botoșani produce o gamă extinsă de produse, inclusiv accesorii pentru turnarea betonului, întreaga gamă de distanțiere, sisteme de hidroizolație a betonului prin profile de etanșare atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul elementului de beton, întregul sistem fiind agrementat în România. Hidroplasto produce, de asemenea, profile expandabile și profile tip Kab utilizate în construcții complexe, profile de dilatație pentru pereți, pardoseli, acoperișuri și fațade, precum și întreaga gamă de suporti din neopren (armat și nearmat). În plus, Hidroplasto este cel mai mare reciclator de produse din PVC din România, oferind PVC măcinat, PVC regranulat și PVC micronizat companiilor specializate.

Fabrica funcționează în localitatea Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, unde dispunde de o suprafață de 20.000 de metri pătrați, extinsă în vară printr-o nouă achiziție de 3.500 de metri pătrați. Hidroplasto investește permanent în echipamente, utilaje, spații de activitate și formare profesională pentru ca produsele furnizate să revoluționeze standardele din industrie. Mai multe informații despre companie se regăsesc pe site-ul www.hidroplasto.ro.