Prima pagină » Senatorul Cosma (AUR): ”PSD-PNL ne condamnă și ne obligă la subdezvoltare doar pentru a nu face competiție altor state”
Politică

Senatorul Cosma (AUR): ”PSD-PNL ne condamnă și ne obligă la subdezvoltare doar pentru a nu face competiție altor state”

Comunicat de presă: PSD-PNL continuă cu tupeu atacul asupra drepturilor și libertăților românilor, ale cetățenilor din fiecare sat și fiecare județ al țării. Fără niciun fel de dezbatere publică,

Guvernul manageriat de Ciolacu a adoptat pe ascuns o nouă hotărâre care dinamitează toate principiile ce stau la baza unui stat democratic. Liberalii și social-democrații au decis să ne limiteze cu totul libertatea de a ne deplasa. Prin hotărârea de guvern de care pomenesc ne-au impus cote de kilometri pe care îi putem parcurge într-un an. Este incredibil ce pot concepe mințile odihnite. Sau tributare unor interese care numai ale românilor nu sunt.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1215 din 29 noiembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României din 7 decembrie 2023, Guvernul a aprobat ”Strategia pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”. Au dat un titlu alambicat sub care au ascuns o serie de măsuri incredibile care calcă în picioare toate legile țării și Constituția. Și mai au și aroganța să se străduiască a ne face să acceptăm că aceasta este normalitatea. Normalitatea lor. Prin această hotărâre Constituția este transformată și confundată cu un meniu de restaurant, pe care îl consulți sau nu, toate paragrafele din Constituție referitoare la drepturi, libertăți și proprietate încep să fie aruncate la coșul lor de gunoi. Au testat limitarea drepturilor noastre pe timpul pandemiei, au văzut că funcționează și acum nu se mai pot opri.

Prin monstruoasa Hotărâre de Guvern 1215 se stabilește, printre altele, următoarele limite anuale de kilometri parcurși pentru diferite tipuri de vehicule: autoturisme – 6.500 km, autovehicule destinate transportului de persoane – 64.500 km, autovehicule destinate transportului de mărfuri – 8.900 km. De asemenea, cota de piață pentru autoturisme personale, în funcție de combustibilul utilizat, pentru anul 2050, urmează să fie de 2% pentru mașinile pe benzină, de 0% pentru mașinile hibrid, de 13% pentru mașinile hibrid plug-in, de 65% pentru mașinile electrice, de 0% pentru mașinile diesel, de 20% pentru mașinile alimentate cu hidrogen și de 0% pentru mașinile alimentate cu GPL. Practic, prin această măsură cu efecte etapizate, se vor interzice treptat mașinile diesel, hibride, cu GPL, iar cele pe benzină aproape că vor dispărea. Toate IMM-urile care folosesc mașini cu motoare termice pentru activitatea lor riscă să intre în faliment.

Prin astfel de decizii ale PNL-PSD, în 2050 nu vom mai avea voie să circulăm singuri în mașina personală, decât însoțiți de cel puțin încă un pasager. Nu vom avea voie să parcurgem mai mult de 6.500 de km anual cu mașina personală. Se interzice consumul de motorină în agricultură. Agricultorii vor fi obligați să respecte hotărârile guvernanților care sunt preocupați de reducerea flatulențelor bovinelor din ferme cu 10% până în 2030 și cu 30% până în 2050, printr-o alimentație mai scumpă, importată din UE. Se vor interzice centralele de apartament până în 2036.

Practic, treptat, guvernanții ne condamnă și ne obligă la subdezvoltare doar pentru a nu face competiție altor state.

AUR solicită Guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu revocarea de urgență a Hotărârii de Guvern nr. 1215 din 29 noiembrie. Dacă nu vor face acest lucru în termen de 7 zile, AUR va iniția un demers de anulare în instanță a acestei odioase hotărâri.

Dorinel COSMA, senator AUR, Botoșani