Prima pagină » Prefectul Cornilă despre dosarul angajărilor pe șpăgi la Spitalul Județean: ”Anchetatorii să își facă treaba. Faptele vorbesc pentru fiecare dintre noi”
Administrație Știri locale

Prefectul Cornilă despre dosarul angajărilor pe șpăgi la Spitalul Județean: ”Anchetatorii să își facă treaba. Faptele vorbesc pentru fiecare dintre noi”

Prefectul Sorin Cornilă a reacționat după descinderile DNA la Spitalul Județean, Consiliul Județean și PSD Botoșani în dosarul angajărilor pe șpăgi, cel mai mare dosar de corupție din ultimii ani.

În acest dosar a fost percheziționat biroul șefei CJ, Doina Federovici, sediul PSD Botoșani, mai multe instituții publice, iar astăzi DNA a dispus reținerea a 11 persoane, printre care și Doina Caba, fost director al Spitalului Județean, dar și a multor medici și asistenți.

Potrivit surselor din anchetă, o spălătoreasă trebuia să dea o șpată de 3.000-8.000 euro, iar pentru un post de asistentă se ajungea la 15.000 euro.

”Este o anchetă în desfășurare, așteptăm ca justiția să se pronunțe.  Susțin și sprijin toate demersurile instituțiile cu atribuții în domeniu pentru ca toate anchetele să se desfășoare eficient, iar cei vinovați, indiferent de funcțiile pe care le ocupă, să fie pedepsiți conform legii. Cine greșește trebuie să plătească și orice faptă de corupție trebuie sancționată”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Acesta a precizat că sistemul sanitar și întreg județul are de suferit de pe urma acestui dosar de corupție.

”Din păcate e o nouă pată pe imaginea sistemului sanitar botoșănean și a județului Botoșani, iar cei care au de suferit sunt pacienții și până la urmă noi, toți. Vreau să transmit și un mesaj de susținere pentru oamenii de bine, care nu au legătură cu astfel de fapte. Sunt convins că în sistem sunt și oameni onești, profesioniști, dedicați, care își fac datoria. Anchetatorii își fac treaba, de aceea nu trebuie să punem o etichetă pe întreg sistemul, așa cum nu ne place ca o țară întreagă să ne pună eticheta că suntem un județ de corupți sau un județ de asistați social. Faptele vorbesc pentru fiecare dintre noi”, a concluzionat prefectul Cornilă.