Prima pagină » Federovici: ”150 milioane euro volumul investițiilor decontate. Încheiem toate proiectele pe fonduri europene”
Administrație Știri locale

Federovici: ”150 milioane euro volumul investițiilor decontate. Încheiem toate proiectele pe fonduri europene”

Județul Botoșani are de recuperat decalaje uriașe față de celelalte din țară, atât cele istorice, cât și cele generate de incompetența administrativă din ultimele mandate, mai ales din perioada 2016-2020.

În ultimii doi ani, Consiliul Județean Botoșani a reușit să se claseze în primele cinci județe din țară în ceea ce privește execuția bugetară.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat într-o emisiune la Tele M că instituția pe care o conduce reușește să finalizeze absolut toate proiectele cu finanțare europeană până la 31 decembrie 2023, termen limită pentru fostul exercițiu financiar european.

”Cea mai relevantă fotografie o reprezintă execuția bugetară. Volumul investițiilor decontate depășește 150 milioane euro și ne plasează printre cele mai performante Consilii Județene din țară. 60% din total reprezintă fondurile europene. Consiliul Județean Botoșani și instituțiile din subordine încheie toate proiectele cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional și prin programele transfrontaliere. Suntem printre puținele județe cu această performanță”, a declarat Doina Federovici.

Spre exemplu, deși proiectul drumului județean strategic a fost blocat patru ani în timpul fostei conduceri a Consiliului Județean, Botoșani este singurul județ care reușește să finalizeze la timp lucrările, toate celelate județe din regiunea Moldovei având întârzieri destul de consistente deși au pornit mai bine proiectele decât CJ-ul nostru.

Totodată, întârzierile uriașe din vechea administrație a făcut ca în final costul total al proiectului drumului strategic să însemne mai mulți bani de la bugetul Consiliului Județean, care a contractat un credit pentru acoperirea necesarului, iar asta a făcut ca și proporția fondurilor europene în total proiecte decontate să scadă.