Prima pagină » VIDEO 34 de ani de la înființarea Școlii nr. 17 Botoșani sărbătoriți în ton cu Ziua Națională
Știri locale

VIDEO 34 de ani de la înființarea Școlii nr. 17 Botoșani sărbătoriți în ton cu Ziua Națională

Una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din municipiul Botoșani a sărbătorit 34 de ani de existență, fiind una dintre cele mai tinere școli din urbea în care s-a născut poetul Mihai Eminescu.

Profesorii și elevii Școlii Gimnaziale Nr.17 Botoșani au sărbătorit cei 34 de ani de la înființarea școlii în ton cu Ziua Națională a României. Elevii, sub coordonarea profesorilor: Anca-Bogdana Dumitriu, Carmen Onofrei, Alina Rus, Otilia Murărașu, Diana Penciuc, Andreea Elgamal, Alexandra Trofin-Ojog au pregătit cântece, scenete, au recitat poezii și au dansat  punând astfel în valoare semnificația celor două sărbători.

„A devenit o tradiție ca în fiecare an, în apropierea zilei de 1 decembrie, comunitatea școlii să îmbrace straie de sărbătoare omagiind educația și valorile ei,  amintindu-ne importanța națională a acestor zile, prin readucerea în memorie a luptei de veacuri a românilor pentru unitate și integrare națională. Scopul acestor activități este afirmarea, cunoașterea și stimularea potențialului artistic și creator al copiilor. Ne dorim ca prin intermediul acestor evenimente să descoperim și să promovăm tinere talente, să dezvoltăm dragostea de țară și popor, precum și conștientizarea și valorizarea virtuților creștine”, a declarat prof. Anca-Bogdana Dumitriu.

Întreaga activitate s-a încheiat cu o ” Suită de dansuri de pe Valea Siretului” pusă in scenă de Ansamblul folcloric HORA, coordonați de director prof. Vasile Asiminicesei și Carmen Asiminicesei, avându-l ca instructor pe Andrei Asiminicesei.