Prima pagină » Irina Rimes Simfonic, spectacol magistral al Filarmonicii Botoșani și juratul de la Vocea României
Știri locale

Irina Rimes Simfonic, spectacol magistral al Filarmonicii Botoșani și juratul de la Vocea României

Irina Rimes Simfonic, ziua în care Filarmonica ”George Enescu” Botoșani și juratul de la Vocea României au ridicat în picioare tot publicul din Casa Sindicatelor.

Cu o voce cu mult peste a altor vedete din domeniu, de o modestie care nu caracterizează prea multe industria muzicii, Irina Rimes nu este la prima concert de acest fel, anterior cântând cu Opera Română Craiova.

A venit la Botoșani și a repetat trei zile înainte de superbul spectacol în care Filarmonica ”George Enescu” din Botoșani a fost, ca la toate concertele, magistrală.

De la acordurile clasice ale Filarmonicii Botoșani, la muzica modernă a Irinei Rimes și până la rockul lui Bubu, toboșar, vocalist și compozitor, TOTUL a format un spectacol, un adevărat show.

Așa cum ne-a obișnuit marele artist Mirel Manea, managerul Filarmonicii, înainte de evenimentul principal al zilei, în holul Casei de Cultură Botoșani publicul a fost așteptat cu un alt spectacol. De această dată fiind vorba despre un mini-concert al corului comunității rușilor-lipoveni din Botoșani.

La final, totul s-a încheiat, în același loc, cu un recital la pian.

Mirel Manea, managerul Filarmonicii ”George Enescu”, a făcut tot posibilul ca acest concert să se desfășoare, având în vedere restricțiile bugetare impuse de la nivel național. Marele artist Mirel Manea a arătat de ce este și manager al filarmonicii în care este prim-trompetist, iar spectacolul a avut loc.

Sonorizarea asigurată de Gabi Tupiluș, la care s-a simțit din plin mâna celor care lucrează la marile evenimente ale Pro TV-ului, a fost una perfectă.

Ca de obicei, s-a văzut din nou lipsa de dotări de la Casa de Cultură a Sindicatelor, o instituție rămasă încremenită în timp în urmă cu mai bine de trei decenii, iar cu cât sunt mai faine concertele Filarmonicii Botoșani, cu atât se vede mai tare discrepanța între anul în care ne aflăm și dotările acestei săli de evenimente care ar trebui să fie un simbol.