Prima pagină » Pasaj subteran de 8 milioane euro la intersecția Calea Națională cu Sucevei. Proiectul va fi finanțat prin POR
Administrație Știri locale

Pasaj subteran de 8 milioane euro la intersecția Calea Națională cu Sucevei. Proiectul va fi finanțat prin POR

Primăria municipiului Botoșani va depune un proiect pentru atragerea unei finanțări europene prin Programul Operațional Regional în vederea construirii primului pasaj subteran din oraș, la intersecția străzilor Calea Național și Sucevei.

Invitat la postul de televiziune Tele M, primarul Cosmin Andrei a declarat că prin POR municipiul Botoșani are o alocare de 56 milioane euro, iar unul dintre proiectele care va primi finanțare este cel al pasajului subteran de la una dintre cele mai circulate intersecții din oraș.

”Un pasaj subteran la Calea Națională cu Sucevei pentru e elimina conflictul din acea intersecție. Va fi un pasaj subteran care va fi complementar proiectului de circulațație a autobuzelor electrice cu sistemul integrat de transport și management al traficului, cu stații inteligente. Specialiștii vor stabili dacă pasajul va fi făcut spre virajul la stânga dinspre Sucevei sau direcția înainte dinspre Gară spre EON, o condiție este ca autobuzele electrice să circule prin pasaj”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a precizat că proiectul prevede și lucrări de modernizare a Căii Naționale de la EON spre Stadionul Municipal.

Ghidurile de finanțare vor fi publicate în acest an, iar proiectele vor fi depuse în prima parte a anului viitor.