Prima pagină » Achiței îi cere lui Grindeanu, ministrul Transporturilor, să modernizeze drumul național Botoșani-Săveni
Administrație Știri locale

Achiței îi cere lui Grindeanu, ministrul Transporturilor, să modernizeze drumul național Botoșani-Săveni

A sosit momentul să ne ocupăm extrem de serios de modernizarea și consolidarea Drumului Național DN 29 Botoșani-Săveni, este mesajul senatorului Cristian Achiței, președintele PNL Organizația Municipală Botoșani.

Parlamentarul PNL i-a transmis lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, necesitatea modernizării și consolidării drumului național Botoșani-Săveni, care este una dintre conexiunile rutiere dintre municipiul reședință de județ și vama de la Rădăuți-Prut.

Importanța acestui drum național a crescut în urma războiului din Ucraina.

Senatorul a transmis o interpelare și întrebări adresate Ministrului Transporturilor privind expertiza tehnică și rezolvarea unor probleme punctuale pe acest drum național

”Alte drumuri naționale din județul Botoșani au nevoie de lucrări de întreținere, reparații, reabilitare sau chiar modernizare. Este și cazul Drumului Național DN 29 Botoșani-Săveni, care se degradează în ritm accelerat în ultima perioadă din multiple cauze, inclusiv devierea traficului greu pe durata modernizării DN 29D Botoșani-Ștefănești sau intensificarea traficului spre și dinspre Ucraina prin vama de la Rădăuți Prut, ca urmare a războiului cu Rusia. Am constatat personal de-a lungul ultimelor luni degradarea tot mai accentuată a acestui drum național. A sosit momentul să ne ocupăm extrem de serios de modernizarea și consolidarea Drumului Național DN 29 Botoșani-Săveni!”, a declarat senatorul Cristian Achiței.

Acesta a precizat și care sunt problemele majore de pe acest drum.

”Este și motivul pentru care mi-am intensificat eforturile în vederea remedierii temeinice, în timp util, a problemelor de pe DN 29 Botoșani-Săveni de către Ministerul Transporturilor, prin CNAIR și DRDP Iași. Săptămâna trecută i-am adresat ministrului de resort o interpelare și două întrebări  referitoare la rezultatele expertizei contractate pentru Drumul Național DN 29 Botoșani-Săveni, respectiv la rezolvarea punctuală a problemelor grave înregistrate în două zone ale acestui drum: una, între km 49+900 – km 50+100, afectată de calamități, iar a doua, între km 58+300 km 58+800, unde circulația se desfășoară pe o singură bandă, ca urmare a alunecărilor de teren. În calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, am fost și sunt în continuare extrem de implicat în tot ceea ce are legătură cu infrastructura rutieră a județului, esențială, din punctul meu de vedere, nu doar pentru confortul cetățenilor, ci și pentru dezvoltarea economică a zonei, pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea în ansamblu a nivelului de trai pentru toți locuitorii județului”, a completat senatorul Cristian Achiței.