Prima pagină » Săveni, trei zile capitala teatrului și muzicii. Vin Cosmin Seleși, Doru Tododuț, Florin Romașcu și Robert Magheți
Știri locale Visit Botoșani

Săveni, trei zile capitala teatrului și muzicii. Vin Cosmin Seleși, Doru Tododuț, Florin Romașcu și Robert Magheți

Oraşul Săveni va fi pentru trei zile capitala teatrului şi muzicii românești, urmare desfășurării în perioada 01-03 noiembrie, a.c, a proiectului Edutainment al Teatrului Muzical Ambasadorii, care activează sub coordonarea și finanțarea Ministerului Culturii, având ca parteneri Primăria Orașului Săveni, Casa  de Cultură Săveni, Școala Gimnazială nr.1 Săveni, Asociația Culturală Arlechin Botoșani și Organizația Națională ,,Cercetașii României” – Centrul local Cutezătorii Botoșani.

„Activitățile pe care Teatrul Muzical Ambasadorii, le aduce în orașul Săveni, sunt parte din programul „Edutainment”, un proiect care îmbină arta spectacolului și arta în general cu dezvoltarea personală în rândul copiilor și tinerilor. Acestea sunt activități complementare proiectelor „SMS-Seri Magice Săveni” , Academia de arte „Cinestar” și Festivalul de teatru „Mihail Sorbul” realizate anual în orașul nostru. Invităm toți copii, elevii și tinerii cu disponibilități artistice care nu-și permit să urmeze cursurile unor școli private de muzică sau actorie, să se înscrie și să participe în mod gratuit la activitățile proiectului”, a declarat domnul Relu Petru Tîrzioru, primar al orașului Săveni.

Scopul proiectului Edutainment este acela de promova importanța muzicii, a educației muzicale și artistice în rândul celor mici, al tinerilor. Este un proiect prin care cultura, arta ajung la copii și tineri, din zone cu acces redus la acestea și care vizează în special acei copii și tineri care aparțin unor familii defavorizate, aflate departe de centre culturale puternice sau ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

„Teatrul Muzical Ambasadorii oferă stagiuni și programe artistice complete tinerilor și copiilor, de la spectacole de operă, balet, musical sau folclor, la spectacole de improvizație jucate exclusiv de copii. În plus, instituția își propune să dezvolte programe educaționale pentru copii și adolescenți, crescând diversitatea culturală”, a declarat Mihai Ciprian Rogojan, managerul Teatrului Muzical Ambasadorii.

Activitățile pe care Teatrul Muzical Ambasadorii le aduce în orașul Săveni în cadrul proiectului EDUTAINMENT sunt, atelierul de percuție, atelierul de actorie și spectacolul de gala „Edutaiment”.

„Proiectul va fi prezentat de Doru Todorut și Cosmin Seleși, reprezentanții Teatrului Muzical Ambasadorii, pe care copiii îi cunosc de la TV și din concerte, pentru ca ei să aibă un interes sporit pentru aceste ateliere. Trainerii sunt artiști de top. Florin Romașcu și Robert Magheți sunt doi dintre cei mai buni percuționiști din țară, activând în 2003 în trupa SISTEM, câștigând locul 3 la EUROVISION cu melodia LET ME TRY. La atelierul de actorie vor fi prezenți Marius Vizante și Emilia Bebu, actori ai două teatre de renume din București, extrem de apreciați de public: Teatrul de Comedie și Teatrul Nottara”, a declarat Flavius Alin Damean, director executiv, Asociația Culturală Arlechin.

Info line: www.saveni7days.ro