Prima pagină » VIDEO Ministrul Mediului s-a întâlnit cu Federovici, Cornilă și primarii din județ. Barajul de la Vârfu Câmpului și fondurile de mediu, discuțiile principale
Administrație Știri locale

VIDEO Ministrul Mediului s-a întâlnit cu Federovici, Cornilă și primarii din județ. Barajul de la Vârfu Câmpului și fondurile de mediu, discuțiile principale

Băcăuanul Mircea Fechet, ministrul Mediului, a venit într-o vizită de lucru la Botoșani unde s-a întâlnit cu Prefectul Sorin Coirnilă, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, dar și primarii diin județ.

Din mediul urban au fost Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, iar din partea Primăriei Botoșani a fost citymanagerul Mircea Magdalena.

În ceea ce privește blocajul în construirea barajului de la Vârfu Câmpului, care a început acum 35 de ani, ministrul a propus directorilor de la București care l-au însoțit să facă o comisie care să se întâlnească săptămânal pentru a prezenta Progresul înregistrat în depășirea barierelor care stau în calea finalizării acestui obiectiv.

Barajul de la Vârfu Câmpului va fi noua sursă de apă a municipiilor Botoșani și Dorohoi, a orașelor Bucecea și Flămânzi și a tuturor Comunelor din partea de est a județului.

Prefectul Cornilă a solicitat ca acest șantier să fie tratat la nivel central ca o prioritate strategic

Pentru a putea relua lucrările, acolo trebuie strămutate două zone cu lalele și stejari protejați de legislație, fiind rezervație naturală.

De la directorii din Ministerul Mediului s-a precizat că este nevoie de declararea investiției ca fiind strategice sau să se facă o derogare, așa cum s-a procedar în cazul autostrăzii A7 în zona Bacăului.