Prima pagină » VIDEO Două tiroliene, cele mai mari terenuri de baschet și minifotbal și skateparc de 1400 mp, piste de biciclete și alergare, zonă de grătare
Administrație Știri locale

VIDEO Două tiroliene, cele mai mari terenuri de baschet și minifotbal și skateparc de 1400 mp, piste de biciclete și alergare, zonă de grătare

Primarul Cosmin Andrei, însoțit de viceprimarul Bogdan Buhăianu și de Cătălin Fetcu, director executiv al Primăriei Botoșani, a făcut o vizită de lucru pe șantierul ”Versantului Pacea”.

Reprezentantul constructorului din Suceava a fost prezent la această vizită și a oferit detaliile tehnice necesare.

Lucrările sunt finalizate în proporție de peste 60%, dar constructorul susține că până la sfârșitul lui decembrie 2023 le va finaliza, chiar dacă acestea pot fi terminate până la jumătatea anului viitor.

Primarul s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor și a spus că noua zonă de agrement va completa oferta venită de la aquaparcul Cornișa și va fi o atracție sumplimentară atât pentru botoșăneni, cât și pentru cei veniți din alte localități. Acolo vor fi cele mai mari terenuri de baschet și minifotbal din municipiu, un skateparc pe 1400 mp, două tiroliene, una de 30 și una de 90 de metri, teren de tras cu arcul, teren de paintball, pistă de alergare, piste de biciclete, traseu montainbike, zonă de săniuș și tubing, zonă de grătare și foișoare. Vor fi montate zeci de bănci smart și foarte, foarte mulți copaci.

Proiectul este finanțat din fonduri europene și a suferit și câteva modificări. Spre exemplu terenul de minifotbal este sintetic și nu gazon natural pentru a putea fi folosit pe tot parcursul anului, pista de alergare pentru amatori a fost lățită la peste doi metri, skate-parcul are un zid de susține și protecție foarte mare pentru că pe lângă s-a tras o conductă de gaz spre Curtești, în pădure a fost făcut un canal din piatră de colectare ape.

Apoi, vechiul drum de acces în Botoșani dinspre Suceava a fost betonat, au fost construite vestiare, birouri și wc-uri.

Vor fi montate și patru foișoare pentru zona de grătare și vor fi amenajate și două căsuțe în copaci pentru copii.