Prima pagină » David, copilul viral pe TikTok, a primit două capre de rasă de la Asociația Moldoovis. Un om de afaceri din Bacău îi mai donează două
Agricultură

David, copilul viral pe TikTok, a primit două capre de rasă de la Asociația Moldoovis. Un om de afaceri din Bacău îi mai donează două

A devenit viral pe TikTok datorită pasiunii cu care vorbea despre creșterea caprelor de rasă și a eforturilor pe care le depune pentru a avea o microfermă, iar cei din domeniu îl ajută să își atingă mai rapid visul.

David Ursan, copilul de 12 ani din satul Dorobanți, comuna Nicșeni, județul Botoșani, a devenit viral pe TikTok prin modul în care vorbește despre creșterea animalelor, despre investiții și profit, dar și despre visul său de a deveni medic veterinar și a avea o microfermă care să cuprindă și capre din rasa anglo-nubiană.

”Uite, căprițele tale din partea Asociației Moldoovis. Să le crești sănătos și tu să crești mare și să te faci medic veterinar, să îți faci o fermă de căprițe anglo-nubiană. Astea au caractere fenotipice de anglo-nubiană. În viitor, după ce o să omologăm noua linie de căprițe aici în zona Moldovei, o să îți dăm și un țăpușor hibrid”, a declarat Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis.

David a reușit să impresioneze și un om de afaceri din județul Bacău.

Liviu Ciubotaru are o afacere în domeniul dezmembrărilor auto și deține o microfermă cu animale de rasă, cai și capre, dar și lame. Băcăuanul are în fermă chiar rasa certificată de capre dorită de David.

”M-a impresionat cum a vorbit atât despre animale, cât și despre modul în care vrea să își atingă visul său de a avea o microfermă și de a deveni medic veterinar și am luat decizia să contribui la realizarea unei părți din visul său”, a spus Liviu Cibotaru, cel care deține contul de Facebook Anglo Nubians Trio.

 Băcăuanul susține că rasa anglo-nubian are animale mai docile și un lapte fără mirosul specific al altor rase.