Prima pagină » Viitoarea reconstrucție a Ucrainei aduce multinațioanele la Botoșani. Iftime: ”4-5 companii mari sunt interesate să cumpere Elsaco”
Economic

Viitoarea reconstrucție a Ucrainei aduce multinațioanele la Botoșani. Iftime: ”4-5 companii mari sunt interesate să cumpere Elsaco”

La un moment dat războiul din Ucraina se va opri și va urma o perioadă de 15-20 de ani de reconstrucție a acestei țări. Din punct de vedere economic, județul Botoșani pare să aibă pentru prima dată în istorie o șansă la dezvoltarea economică, o șansă care vine în urma a prea multe vieți pierdute în țara vecină.

Marile companii europene deja își caută puncte solide în care să își ancoreze viitoarele business-uri din jurul reconstrucției economice a Ucrainei, iar județul Botoșani este unul dintre locurile în care își pot pune bazele viitoarelor afaceri astfel încât să fie în continuare în Uniunea Europeană, dar să fie cât mai aproape fizic de Ucraina.

Grupul de firme Elsaco, condus de omul de afaceri Valeriu Iftime, care este și președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, este unul dintre jucătorii importanți în economia județului având business-uri în multe domenii de activitate. Atractivă din punct de vedere financiar și poziționată cu sediul și principalele activități în județul care are o vamă comună cu Ucraina și o alta, Rădăuți-Prut, din care se poate ajunge rapid în țara măcinată acum de război, Elsaco a început să fie pețită de marile companii din Occident.

“Astăzi sunt patru-cinci companii mari din Europa, care sunt interesate să cumpere Elsaco. Toată lumea se gândește cum își pune un pilon aici, în Uniunea Europeană, în NATO, aproape de un spațiu deosebit de interesant care avea 15-20 de ani de reconstrucție. Totul e de vânzare. Sunt niște discuții foarte interesante, iar Elsaco are o creștere grozav de sănătoasă și de bună, e un preț interesant. Trebuie să ne pregătim pentru perioada de reconstrucție a Ucrainei”, a declarat Valeriu Iftime într-o emisiune la Tele M.