Prima pagină » VIDEO Municipiul Dorohoi a inaugurat cel mai modern Ambulatoriu din Moldova. Aproape 10 milioane de euro pentru condiții ”ca în afară”
Administrație Știri locale

VIDEO Municipiul Dorohoi a inaugurat cel mai modern Ambulatoriu din Moldova. Aproape 10 milioane de euro pentru condiții ”ca în afară”

Primăria Dorohoi a reușit să construiască, prin fonduri europene, un Ambulatoriu de specialitate ”ca în afară”, oferind cele mai moderne condiții și dotări din toată regiunea Moldovei.

O clădire la cele mai ridicate standarde din toate punctele de vedere, dar și cu dotări pe măsură pentru a face din Ambulatoriul Spitalului Municipal Dorohoi un exemplu în toată regiunea.

Primarul Dorin Alexandrescu și viceprimarul Cristian Dogaru au inaugurat împreună cu șefii Spitalului Dorohoi acest super-ambulatoriu.

“Au fost moment dificile până am ajuns în această fază. Mulțumesc în primul rând tuturor cadrelor medicale pentru că au avut înțelegere și și-au făcut în continuare munca, cu rezultate deosebite, în condițiile pe care le-au avut în spital. Acum inaugurăm incinta ambulatoriului și o parte din dotări. Valoarea lucrărilor și dotărilor este de 47,5 milioane lei din care 17 milioane sunt pentru modernizarea ambulatoriului iar restul sunt pentru echipamente, pe mai multe proiecte europene”, a spus primarul Dorin Alexandrescu.

Acesta a precizat că aparatura medicală nouă și performantă care vine în Dorohoi în urma investițiilor cu fonduri europene este aleasă de medicii specialiști.

Astfel, un RMN, încă un Computer Tomograf, 11 diverse ecografe, truse de colonoscopie și endoscopie și laborator de ultimă generație la nivelul spitalelor universitare.

Laboratorul Ambulatoriului este de ultimă generație, a depășit nivelul spitalelor județene și este aproape de cel al spitalelor universitare.

”Calitatea analizei este cea care primează. Dotarea cu analizoare a laboratoarelor trebuie să urmărească anumite standarde. DSP și legislația impune dotarea cu linii automate în maxim doi ani de zile, noi am fost prompți. Pentru acest analizor au făcut o solicitare specială la producător pentru a fi produs de urgență într-o lună de zile”, a declarat Lavinia Cojocaru, șefa Laboratorului din Ambulatoriul Spitalului Municipal Dorohoi.