Prima pagină » Oraș din județul Botoșani, parte din Alianța Orașelor Verzi alături de Brașov, Sectoarele 2 și 6 din București, Buzău și Câmpulung Muscel
Administrație Știri locale

Oraș din județul Botoșani, parte din Alianța Orașelor Verzi alături de Brașov, Sectoarele 2 și 6 din București, Buzău și Câmpulung Muscel

Un oraș din județul Botoșani va face parte din prima alianță a orașelor verzi din România, pentru a pregăti viitoarele proiecte ”green” cu finanțări europene.

Este vorba despre Darabani, cel mai nordic oraș al României, condus de primarul Alin Gîrbaci.

Darabani va prezenta la Forumul Orașelor Verzi (FOV) BRAȘOV 2023, care se află la a 3-a ediție și este cel mai mare eveniment nucleu din România dedicat sustenabilității de mediu, proiectele sale de mediu cum ar fi parcul fotovoltaic deja construit sau centrul de aport voluntar prin PNRR.

Sub tema „Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.”, conferința aduce în prim plan ideea că ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre și îndeamnă la o schimbare de paradigmă în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător și de viitorul orașelor noastre.

Orașul Darabani, cel mai nordic oraș al României, va face parte din Alianța Orașelor Verzi, alături de Brașov, Buzău, Câmpulung Muscel, Sectorul 2 și Sectorul 6 București.

”Ne onorează invitația dlui Allen Coliban, primar al Municipiului Brașov la acest eveniment de importanță deosebită unde se vor purta discuții despre planificare urbană, mobilitate, spații verzi și oportunități de finanțare viitoare pentru orașele din România. Avem nevoie de exemple de bune practici și chiar dacă orașul nostru face parte din rândul comunităților urbane mici la nivel national, acest lucru nu poate decât să ne ambiționeze pentru strategii viitoare de dezvoltare”, a declarat Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

Acesta a precizat că orașul Darabani are în implementare proiecte cu finanțări europene despre care va vorbi în cadrul acestui Forum al Orașelor Verzi iar dezbaterile pe marginea acestor subiecte vor aduce concepții și idei noi dar și veleități pentru proiecte și finanțări viitoare.

Detalii: https://www.fovbv.ro/conferinta