Prima pagină » Avocata familiei Alexandrei, Gianina Poroșnicu: ”Ca femeie și mamă, vă mărturisesc încă nu am depășit starea… un ameste de tristețe, revoltă, furie”
Știri locale

Avocata familiei Alexandrei, Gianina Poroșnicu: ”Ca femeie și mamă, vă mărturisesc încă nu am depășit starea… un ameste de tristețe, revoltă, furie”

Familia Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în chinuri la Maternitatea din Botoșani, va fi reprezentantă legal de avocata Gianina Poroșnicu, din Iași, în relația cu instituțiile statului și în viitorul proces civil intentat cadrelor medicale și spitalului.

Avocata a ținut să mulțumească tuturor românilor care au transmis mesaje de încurajare pentru familia Alexandrei și au cerut dreptate pentru aceasta.

Gianina Poroșnicu a spus că este deplin afectată de cazul Alexandrei și de modul în care aceasta și-a găsit sfârșitul și de faptul că au rămas trei copii fără mamă.

”În calitate de reprezentant legal al familiei Alexandrei Ivanov, nu am prea multe de spus, în acest moment: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a preluat ancheta penală și așteptăm rezultatul acesteia. Însă, ca femeie și mamă, vă mărturisesc că încă nu am depășit starea în care am intrat la aflarea veștii despre drama Alexandrei: un amestec de tristețe, revoltă, furie – îmi vine greu să-l definesc. Cred că și dumneavoastră sunteți conștienți de faptul că, în România de astăzi, în locul Alexandrei am fi putut fi noi sau cineva drag. De ani buni aud că asemenea drame nu se vor mai repeta – și ele se tot repetă. Odată și odată, trebuie să se termine! Le mulțumesc tuturor botoșănenilor care au ieșit în stradă să-și manifeste solidaritatea cu familia Alexandrei: am fost impresionată de numărul lor mare, dar mai ales de forța și sinceritatea cu care s-au exprimat. De asemenea, le mulțumesc tuturor românilor, din țară și din afara granițelor, care ne susțin pe rețelele sociale sau pe orice alte căi. Pe toți, vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!”, a declarat Gianina Poroșnicu.