Prima pagină » Valeriu Iftime: ”Suntem într-o criză și eu garantez și mă angajez în fața suporterilor că avem soluții!”
Știri locale

Valeriu Iftime: ”Suntem într-o criză și eu garantez și mă angajez în fața suporterilor că avem soluții!

Omul de afaceri Valeriu Iftime, principalul finanțator al echipei FC Botoșani, a postat pe pagina sa de Facebook o analiză a actualei situații cu care se confruntă clubul, fiind pe ultimul loc în Super Ligă și fiind și fără antrenor.

Iftime a făcut referire la al doilea mandat de antrenor a lui Marius Croitoru ca fiind  o ”a doua descălecare a fiului risipitor” și că dacă în primul mandat, când au fost prezențe în cupele europene, echipa genera bani și permitea un buget fără deficit, situația s-a schimbat total în al doilea mandat.

”Reamintesc faptul că trei ani de zile cât a fost la Botoșani am avut un club cu deficit zero, am produs cel mai spectaculos fotbal și am vândut cei mai mulți fotbaliști. Doi ani am fost calificați în play-off și încă doi ani am ratat play-off-ul în ultima etapă. De data asta nu a mai fost așa cum ne doream, dar lucrurile nu se pot măsura doar printr-o neadaptare a lui Marius”, a precizat Valeriu Iftime.

Omul de afaceri recunoaște că în momentul de față echipa a ajuns în cea mai gravă criză din istoria lui FC Botoșani: ultimul loc din clasament și, mai ales, o echipă care nu joacă.

Soluțiile rapide sunt cele care pot salva echipa.

Suntem într-o criză și eu garantez și mă angajez în fața suporterilor că avem soluții! Avem soluții să nu fim, așa cum spun mulți acum, echipa care este condamnată la retrogradare și chiar, mai mult decât atât, să ducem mai departe proiectul pe care eu, împreună cu Marius, l-am construit timp de trei ani la rând și care era un proiect de mare succes și care chiar ne-a adus un anumit respect în lumea fotbalului. Acum cred că acest parcurs bun a creat, fără îndoială, și multă invidie. Am văzut reacții în ultimul timp complet deplasate vizavi de cât de slab este Marius Croitoru și cât de gravă este situația noastră și că poate atunci, în acea perioadă foarte bună pentru noi, a fost doar un fel de întâmplare, deși o „întâmplare” în care trei ani am făcut fotbal spectacol, am adus jucători, am produs jucători și am făcut un buget echilibrat nu e deloc la îndemâna oricui. În orice caz, promit celor care iubesc fotbalul din Botoșani că avem soluții. Deocamdată antrenorul care se va ocupa de echipă va fi antrenorul secund, adică Andrei Patache, poate cel mai bun produs fotbalistic al Botoșaniului din ultimii 15 ani, care a fost timp de câteva luni secundul lui Marius Croitoru și căruia în momentul ăsta îi dau toată puterea să țină interimatul, cel puțin o lună de zile, până vom găsi un antrenor cu licență pro. Până atunci, vă rog să aveți încredere și să susținem cu toții echipa noastră! În criză se văd marile caractere și toți cei care simțim cu adevărat pulsul lui FC Botoșani ar trebui să fim aproape de echipă!, a concluzionat Valeriu Iftime.