Prima pagină » USR Botoșani: Opriți teroarea administrativă de la Nova Apaserv!
Administrație Politică Știri locale

USR Botoșani: Opriți teroarea administrativă de la Nova Apaserv!

Comunicat de presă: Angajații care au participat la un protest spontan, pentru a cere salarii decente, au fost luați în colimator de conducerea Nova Apaserv. Protestul a avut loc pe 1 august iar acum șefii direcți ai protestatarilor au primit ordine de la directori să pregătească referate, să vâneze orice încălcare a regulamentului de către cei în cauză, astfel încât aceștia să fie duși la comisia de disciplină și, ulterior, sancționați.

USR Botoșani cere public oprirea războiului intern de la operatorul de apă și atrage atenția asupra faptului că angajații au dreptate să ceară salarii decente, în condițiile în care muncesc cel mai mult și în condițiile cele mai grele, dar au salariul minim pe economie. Aceasta în condițiile în care zona de birouri a societății este înțesată de politruci și piloși angajați de partidele de la CJ pentru a mima că muncesc.

Teroarea administrativă de la Nova are loc în paralel cu lansarea de către USR Botoșani a campaniei ”Schimbă Apa!”, mișcare menită să strângă cât mai multe semnături pentru demiterea conducerii operatorului de apă. Nedreptățile politicii de salarizare, lipsa personalului de specialitate, directori puși ilegal în funcție și un consiliu de administrație nespecializat pe domeniul apei și canalizării sunt printre problemele semnalate de USR. Politizarea excesivă a societății și lipsa asumării răspunderii de către șefii de la CJ, adevărații conducători ai Nova Apaserv, au dus, din nou, operatorul de apă al județului la un pas de faliment.

Campania lansată la sfârșitul lunii iulie nu a trezit nicio reacție la nivelul CJ Botoșani, semn că Doina Federovici, președintele CJ, refuză, în continuare orice responsabilitate legată de operatorul de apă, deși  Consiliul Județean este acționarul majoritar al acestuia. Protestatarii au reușit, însă, să declanșeze o reacție publică a directorului general, Liviu Ștefan anunțând că, dată fiind starea financiară a societății, se va solicita creșterea tarifelor la apă și canalizare.

”Este revoltător ce se întâmplă acolo. A teroriza oamenii pentru că au avut curajul să ceară să le fie plătită corect munca este un comportament josnic și comunistoid. Cerem oprirea de urgență a acestor măsuri și apelăm la președintele Doina Federovici să demonstreze că își merită funcția și să salveze societatea. Dar nu pe banii botoșănenilor, că asta s-a tot făcut.”, este declarația lui Marcel Gheorghiță, președintele filialei USR a Municipiului Botoșani.

Botoșănenii sunt așteptați în continuare să semneze pentru demiterea conducerii ilegale și neprofesioniste de la apă pe site-ul https://schimba-apa.ro/.