Prima pagină » FOTO 274 hectare de păduri dacice din care 76 hectare cu scumpie, în apropierea Prutului
Visit Botoșani

FOTO 274 hectare de păduri dacice din care 76 hectare cu scumpie, în apropierea Prutului

În județul Botoșani există o rezervație naturală întinsă pe câteva sute de hectare și care cuprinde 56 de familii de plante și care este o adevărată comoară la care se poate ajunge pe un drum proaspăt modernizat.

Arii Naturale Protejate Botoșani a publicat pe pagina de Facebook imagini și câteva detalii despre rezervația naturală din Pădurea Ciornohal, din comuna Călărași.

Zona este una extrem de atractivă pentru iubitorii de natură și plimbări în aer liber.

”Situl Natura 2000 ROSCI0141 Pădurea Ciornohal, cu suprafață de 274,3 hectare, desemnat pentru protecția habitatelor de intere prioritar: 40CO Tufărișuri de foioase ponto-sarmatice și 91YO Păduri dacice de stejar și carpen, cuprinde de asemenea numeroase specii importante de floră de intere conservativ, din care unele sunt rare”, scrie Arii Naturale Protejate Botoșani.

Potrivit aceleiași surse, au fost identificate 424 specii de plante vasculare, aparținând la 56 de familii de plante.

Accesul către această rezervație este unul extrem de facil în această perioadă, având în vedere finalizarea lucrărilor la drumul județean strategic și la cele de la drumul național Botoșani-Ștefănești. Astfel, din municipiul Botoșani și până la Călărași se circulă ”ca în palmă”, pe un drum proaspăt modernizat.

”Situl Natura 2000 include Rezervația naturală de tip forestier RONPA0247 Pădurea Ciornohal cu o suprafață de 76,55 hectare, fiind stațiunea cea mai nordică cu specia arboricolă Cotinus coggygria (scumpie) – element pontic – submediteranean de mare însemnătate fitogeografică. Rezervația naturală de interes forestier RONPA0247 Pădurea Ciornohal se află în partea de S-E a județului Botoșani, în comuna #Călărași, accesul făcându-se de pe drumul comunal DC 38”, a concluzionat Arii Naturale Protejate Botoșani.

Sursa foto: Arii Naturale Protejate Botoșani