Prima pagină » Se pune în aplicare nomenclatorul stradal în orașul Bucecea. Toate proprietățile vor avea un număr stradal nou
Administrație Știri locale

Se pune în aplicare nomenclatorul stradal în orașul Bucecea. Toate proprietățile vor avea un număr stradal nou

Anunt de interes local!

Începând cu data de 27 iulie 2023 am reușit, după numeroase demersuri și o muncă asiduă, să punem în aplicare nomenclatorul stradal pentru orașul Bucecea, localitatea aparținătoare Călinești și satul Bohoghina.

Urmare acestui fapt, adresa de domiciliu a tuturor cetățenilor orașului se modifică, fiecare imobil va avea un număr administrativ nou, toate străzile de pe raza orașului noastru vor avea anumite denumiri!

Prin nomenclator stradal înțelegem faptul că fiecare stradă va avea o anumită denumire care se va înscrie în cărțile de identitate ale cetățenilor, iar imobilele vor avea atribuite numere administrative noi! Fiecare stradă va avea numerotare proprie, începând de la prima casă cu cifra 1 și continuând până la ultima casă.

Conform legii, fiecare Primărie din România are obligația de a elabora nomenclatorul stradal al orașului pe care o îl are în administrare!

Prin realizarea nomenclatorului stradal se realizează delimitarea și identificarea într-un mod foarte clar și precis a tuturor străzilor și imobilelor din localitatea noastră! De asemenea, toate denumirile de străzi și numerele administrative ale imobilelor vor fi introduse în sistemul de localizare GPS, iar interventia autospecialelor (pompieri, ambulanță, poliție, jandarmerie, armată, etc), în cazul unor situații de urgență, va fi mult ușurată ca urmare a identificării într-un timp foarte scurt, prin acest sistem, a străzilor și imobilelor din oraș!

Etapa a doua din procesul de realizare a nomenclatorului stradal implică schimbarea cărților de identitate a tuturor cetățenilor de pe raza orasului noastru!

În noile cărți de identitate vor fi înscrise denumirile de străzi și noile numere administrative atribuite pentru imobile!

Cărțile de identitate vor fi schimbate pe plan local la Sediul Evidentei populatiei.

Important: toti membrii unei gospodării, trebuie să veniți însoțiți de capul de gospodărie, iar dacă acest lucru nu este posibil, veți prezenta o declarație de primire în spațiu, dată de capul de gospodărie.

De asemenea, vă rugăm să aveți la dumneavoastră toate documentele necesare, așa cum reiese din anunțul atașat prezentei postări!

Toți cei care aveți în perioada următoare programate anumite acțiuni sau evenimente personale ori de familie (nunți, transcrieri de naștere, dosare alocații, alte dosare de asitență socială, înființări firme, sau alte asemenea), vă rugăm să vă prezentați mai repede la sediul Primăriei Bucecea pentru obținerea documentelor necesare în vederea schimbării cărților de identitate!

Pentru toti cei domiciliati pe raza administrativa a orasului Bucecea, dar care sunteți plecați în străinătate, sunteți rugați ca la revenirea în România să vă prezentați la sediul Primăriei pentru parcurgerea procesului de schimbare a cărții de identitate!

Cei care nu mai dețineți, în original, certificatul de naștere sau de căsătorie (unde este cazul) , solicitați din timp eliberarea acestor documente pentru a putea beneficia de schimbarea cărților de identitate!

”În acest an doresc sa achizitionez si numere de identificare pentru fiecare imobil care vor fi puse la dispozitie cu titlu gratuit la fiecare casă, precum și tăblițe de identificare cu denumirea străzilor.

Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și cred că împreună vom finaliza cu bine acest proces care nu este tocmai ușor, a declarat primarul Angel Gheorghiu.