Prima pagină » VIDEO Au început lucrările la cea mai mare creșă din județ care va avea panouri solare, pompe de căldură și o amprentă la sol de 1200 mp
Administrație Știri locale

VIDEO Au început lucrările la cea mai mare creșă din județ care va avea panouri solare, pompe de căldură și o amprentă la sol de 1200 mp

Primăria orașului Bucecea a început lucrările de construire a celei mai mari creșe din județ. Investiția este finanțată din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și va găzdui în cele mai moderne condiții 50 de copii.

Creșa din orașul Bucecea este construită pe strada Eroilor nr. 30, iar lucrările trebuie finalizate până pe 6 iunie 2024.

Într-un an de zile, constructorul Stef Invest SRL Iași trebuie să finalizeze lucrările la creșa care are o amprentă la sol de 1200 metri pătrați și au o valoare de peste nouă milioane lei, aprope două milioane de euro.

”Creșa va fi pentru 50 de copii, va fi cu spații de joacă la standarde europene, cu panouri fotovoltaice, pompe de căldură, o căldură după standarele N-Zeb, foarte eficiente din punct de vedere energetic”, a declarat primarul Angel Gheorghiu.

Pentru a vă face o idee asupra dimensiunii viitoarei creșe din Bucecea, în paralel în oraș se construiesc două blocuri ANL și acestea au o amprentă la sol de puțin peste 400 metri pătrați, în timp ce creșa va avea 1200 metri pătrați.