Prima pagină » Cătălin Silegeanu: ”Primarul și-a amintit că are de rezolvat câteva probleme în oraș… se mișcă cerurile și pământul pentru a impresiona alegătorii”
Administrație Politică Știri locale

Cătălin Silegeanu: ”Primarul și-a amintit că are de rezolvat câteva probleme în oraș… se mișcă cerurile și pământul pentru a impresiona alegătorii”

CĂTĂLIN SILEGEANU, om de afaceri:

”Într-un miraculos răsărit de idei și determinare, administrația municipiului Botoșani a demarat o serie de lucrări spectaculoase în infrastructura rutieră. Nu, nu vă faceți griji, nu suntem într-un vis utopic, ci în a doua jumătate a anului 2023, când, dintr-o dată, primarul și-a amintit că are de rezolvat câteva probleme în oraș.

După ce timp de un an întreg, administrația a stat în contemplare, chinuindu-se să decidă dacă implementează un proiect de modernizare a infrastructurii de tramvai sau dacă îl dă uitării, iată că s-a luat în cele din urmă o decizie – au hotărât să nu facă nimic. Evident, asta până când primarul a simțit mirosul ademenitor al campaniei electorale și a realizat că trebuie să arate măcar puțin interes pentru orașul pe care îl conduce.

Și iată-ne acum, în mijlocul unui festin al șantierelor care apar ca din senin în Botoșani. Intrările și ieșirile din oraș se reabilitează, iar liniile de tramvai care nu aveau niciun rost în viața noastră sunt dezafectate cu o abilitate senzațională. Dar să nu credeți că așa ceva putea fi realizat mai devreme! Nu, pentru că administrația a fost prea ocupată să se întrebe dacă tramvaiele ar putea fi o investiție utilă sau doar niște obiecte vintage, pentru a-și rafina imaginea.

Bineînțeles, nimic nu poate fi mai motivant decât să vezi principalele artere ale orașului îmbunătățite și asfaltate într-un timp record, într-o mișcare greu de descris în cuvinte. Ce fel de magie se întâmplă aici? Este o coincidență fericită că lucrările au început chiar înaintea campaniei electorale? Cred că toți suntem conștienți că astfel de evenimente spectaculoase nu ar fi avut niciodată loc în primul an de mandat al primarului. În primul an, hârtiile se învârtesc și se fac promisiuni vagi, dar în al treilea, se mișcă cerurile și pământul pentru a impresiona alegătorii.

Ar trebui să ne bucurăm de acest miracol al șantierelor și să privim cu admirație cum orașul nostru se transformă în lumina proiectoarelor electorale. E clar că administrația este cu adevărat dedicată binelui nostru, iar preocupările lor pentru bunăstarea noastră se revelează în momente strategice, exact atunci când trebuie să-și asigure voturile.

Așa că haideți să ne bucurăm de această perioadă minunată în care primarul ne arată că se gândește la noi. Cu siguranță, această atenție va dura mult și va aduce schimbări sustenabile în orașul nostru. În fond, timpul rămas până la campanie este mai mult decât suficient pentru a rezolva toate problemele și a transforma Botoșaniul într-un paradis urban. Nu-i așa?”