Prima pagină » Din cauza podurilor în stare critică de pe drumurile naționale din Botoșani, ministrul Grindeanu a fost ”torpilat” din Parlament VIDEO
Administrație Știri locale

Din cauza podurilor în stare critică de pe drumurile naționale din Botoșani, ministrul Grindeanu a fost ”torpilat” din Parlament VIDEO

Ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, este atenționat public din nou să rezolve problemele apărute pe drumurile naționale din județul Botoșani. Senatorul Cristian Achiței, președintele Organizației Municipale a PNL Botoșani, este cel care îl ”torpilează” pe Grindeanu cu problemele din județul nostru.

Șapte poduri și podețe din județul Botoșani se află, conform expertizelor tehnice, în stare nesatisfăcătoare sau critică, iar Cristian Achiței consideră că nu face altceva decât să îi transmită un impuls oficial, de la tribuna Parlamentului ministrului Transporturilor pentru remedierea situației.

Siguranța circulației pe drumurile naționale din județul Botoșani este o temă care mă preocupă în mod constant. Nimeni nu poate să se joace cu viața oamenilor. Este motivul pentru care, în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Senatul României, i-am adresat în mod repetat întrebări și interpelări ministrului Transporturilor pe această temă. Situația podurilor și podețelor de pe drumurile naționale botoșănene, pe care am reușit să le expertizăm încă din anul 2021, necesită intervenția promptă pentru remedierea problemelor constatate. În ultima ședință de întrebări și interpelări din sesiunea parlamentară încheiată în urmă cu câteva zile i-am solicitat ministrului Transporturilor răspunsuri concrete cu privire la lucrările ce urmează a fi demarate pentru un număr de trei poduri și patru podețe de pe drumurile naționale, aflate în prezent în stare nesatisfăcătoare sau critică, a declarat Cristian Achiței.

Acesta a precizat că este vorba de podurile de pe DN 29 de la Ungureni și Mănăstireni și de podul de pe DN 29B de la Leorda, precum și de podețele de la Lunca (pe DN 29C, în comuna Vf. Câmpului), Glodu Alb (pe DN 29, lângă Săveni), Liveni și Rădăuți Prut (ambele pe DN 24C).

Conform legislației și normativelor în vigoare, după ce o expertiză tehnică încadrează starea unui pod sau podeț în categoriile ”nesatisfăcătoare” sau ”critică”, administratorul drumului respectiv (în cazul drumurilor naționale, CNAIR) are obligația de a remedia deficiențele semnalate în cel mai scurt timp posibil.

”De aceea am uzat pentru a treia oară de acest instrument parlamentar al întrebărilor și interpelărilor, pentru a impulsiona demersurile în vederea reabilitării sau construirii, de la caz la caz, a celor șapte poduri și podețe din județul nostru”, a mai spus Cristian Achiței.