Prima pagină » VIDEO Lucrările la Teatrul Eminescu au ajuns la 40%. În următoarele luni evoluția va fi spectaculoasă
Administrație Știri locale

VIDEO Lucrările la Teatrul Eminescu au ajuns la 40%. În următoarele luni evoluția va fi spectaculoasă

Lucrările de modernizare a Teatrului ”Mihai Eminescu” sunt în graficul prevăzut de firma D&D Construct, antreprenor general, și Primăria Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei a făcut o vizită pe șantierul Teatrului, alături de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, și omul de afaceri Răzvan Chelărașu, proprietarul firmei D&D Construct.

Răzvan Chelărașu a declarat că decontarea lucrărilor este la zi și că au fost întâmpinate doar mici probleme cu aprovizionarea de la diverși furnizori și că doar asta a făcut ca lucrările să nu fie mult mai avansate.

Teatrul începe să prindă contur și pentru acest lucru doresc să le mulțumesc constructorilor pentru mobilizare. Două fațade sunt deja dezvelite,avem tâmplărie, avem finisaje, iar în aproximativ două săptămâni va fi dezvelită și fațada din partea de est. Lucrările sunt în grafic, partea de finanțare este asigurată, nu avem nici o problemă cu banii pentru acest obiectiv, mai mult am făcut progrese în ceea ce privește documentația pentru grădina de vară și pentru licitația ce privește scaunele și cortina teatrului Mihai Eminescu, a declarat primarul Cosmin Andrei, care și-a menținut promisiunea că la începutul lui 2024 piesele de teatru vor fi reluate în clădirea modernizată.

În ceea ce privește creditul contractat de Primărie de la EximBank pentru a asigura partea de cofinanțare a proiectului, primarul Andrei susține că încă se lucrează pe fondurile europene și că nu a fost nevoie de tragere din creditul contractat la o dobândă de doar 1,9% peste ROBOR.

Omul de afaceri Răzvan Chelărașu a precizat că urmează lucrările dificile și foarte costisitoare cum ar fi fabricarea și montarea elementelor de decorațiune ornamentală a clădirii Teatrului ”Mihai Eminescu”.