Prima pagină » Ceremonial impresionant la sfințirea Cimitirului Eroilor din Dorobanți, comuna Nicșeni FOTO-VIDEO
Administrație Știri locale

Ceremonial impresionant la sfințirea Cimitirului Eroilor din Dorobanți, comuna Nicșeni FOTO-VIDEO

Cimitirul Eroilor din satul Dorobanți, comuna Nicșeni, a fost sfințit duminică la amiază, după ce două monumente din cimitir au fost refăcute și totul a fost amenajat peisagistic.

Copii îmbrăcați în costume naționale, călare pe cai, au făcut ca totul să aibă o notă aparte.

Proiecutul primarului Claudiu Bulboacă și a Consiliului Local Nicșeni a beneficiat de prezența Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean, a prefectului Sorin Cornilă, subprefectului Paula Berențan, deputatului Alexandra Huțu, senatorului Lucian Trufin, mai mulți primari din comunele limitrofe, consilieri județeni și locali.

Slujba a fost oficiată de un sobor condus de protopopul Petru Fercal.

Cinstirea memoriei soldaților români căzuți pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

”Acest cimitir, împreună cu cele două monumente reabilitate prin grija Primăriei și Consiliului Local Nicșeni, au rol comemorativ în cinstea ostașilor din comuna Nicșeni care și-au jertfit viața pentru țară și credință”, au transmis autoritățile comunei Nicșeni.

După infonarea Imnului României a avut loc sfințirea monumentului eroilor, apoi primarul Claudiu Bulboacă a înmânat diplome pentru veteranii de război, edilul-șef alături de viceprimarul Marcela Patrar, Doina Federovici și prefectul Sorin Cornilă au susținut cuvântări despre importanța cinstirii eroilor.

Oficialitățile au depus coroane de flori, iar totul s-a încheiat cu un moment artistic patriotic susținut de famfara Dorobanți și un grup de copii de la școlile din comună.