Prima pagină » A lucrat într-o multinațională, s-a întors pe malul Prutului și produce dulceață, ceai și chiar un produs cosmetic din ferma proprie de trandafiri
Agricultură Economic Știri locale

A lucrat într-o multinațională, s-a întors pe malul Prutului și produce dulceață, ceai și chiar un produs cosmetic din ferma proprie de trandafiri

A lucrat la multinaționale, dar s-a întors acasă iar acum cultivă și prelucrează trandafirul.

În satul Liveni, din comuna Manoleasa, pe malul Prutului, Bogdan Paliuc folosește trandafirul din cultura proprie pentru a produce bunătăți fabricate în Botoșani.

”Un tânăr fermier pe nume BOGDAN PALIUC, creează o varietate de produse inedite pe bază de trandafiri, în mica lui fabrică, unde prelucrează delicatele flori în dulceață, ceai, oțet, chiar și un cosmetic unic. Gama specială este completată de alimente cu gust excepțional, dintre care cel mai provocator este dulceața făcută din celebrul usturoi al Copălăului, este descrierea făcută de senatorul Lucian Trufin, din Comisia pentru Agricultură a Senatului României.

Parlamentarul botoșănean a vizitat ferma lui Paliuc pe malul Prutului și a rămas impresionat de ce a văzut acolo.  

Bogdan a studiat îndelung științele agricole și siguranța alimentară, dezvoltând o abordare sustenabilă față de mediul înconjurător și consumatori. El se asigură că fiecare produs care părăsește fabrica este perfect pentru consumatori. Munca acestui fermier este cu adevărat specială prin modul în care reușește să contopească natura și inovația, văzând gusturi și întrebuințări la care mulți nici nu s-ar fi gândit, a completat Lucian Trufin.

Produsele pot fi cumpărate din anumite lanțuri de magazine din municipiul Botoșani.