Prima pagină » Aproape un milion de euro pentru înlocuirea instalației electrice a Spitalului de Pneumoftiziologie
Administrație Știri locale

Aproape un milion de euro pentru înlocuirea instalației electrice a Spitalului de Pneumoftiziologie

Al doilea spital aflat în subordinea autorităților locale din municipiul Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie, va schimba, în sfârșit, instalația electrică pentru creșterea siguranței pacienților.

În data de 10 iulie va avea loc licitația pentru instalarea unui sistem de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și înlocuire instalației electrice la Pneumoftiziologie, spital condus de Costel Lupașcu.

Valoarea lucrărilor este estimată la 4,83 milioane lei, echivalentul a 975.000 euro.

Recent, Spitalul de Pneumoftiziologie a fost dotat cu un computer tomograf de ultimă generație.

Lucrările prevăd:

  1. Furnizare și instalare sistem detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu cu acoperire totală Conform P118-3/2015 clădirea se va echipa cu instalații de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu tip 1 cu acoperire totală. S-a optat pentru utilizarea a câte o centrală de detecție incendiu de tip adresabil cu o buclă pe fiecare corp de clădire în parte (CSI/ECS nr.1. – corp A+D; CSI/ECS nr.2 – corp B), detectoare adresabile de fum cu/ fără izolator, temperatură sau fum/ temperatură cu/ fără izolator, soclu detectori cu 4 terminale, butoane adresabile de apelare manuală de interior IP21, sirene adresabile cu flash de interior, sirenă de exterior convențională cu acumulatori incluși, module adresabile intrare/ ieșire supervizată, detectori de oxigen în exces cu senzor electrochimic.  

2) Înlocuirea instalației electrice. În sarcina executantului de instalații electrice vor intra următoarele lucrări: – Execuția distribuției electrice interioare; – Execuția și montarea tablourilor electrice; – Execuția instalațiilor electrice de iluminat, prize și forță; – Execuția instalațiilor de protecție împotriva electrocutărilor accidentale; – Execuția prizei de pământ; – Realizarea de probe, verificări și puneri în funcțiune. -Transformator – lucrări 0,4-20 KV conform ATR – DelGaz Grid S.A.