Prima pagină » Unul dintre cei mai respectați liberali a DEMISIONAT din PNL chiar dacă pierde o funcție publică: ”A devenit o anexă a PSD”
Politică

Unul dintre cei mai respectați liberali a DEMISIONAT din PNL chiar dacă pierde o funcție publică: ”A devenit o anexă a PSD”

Se cutremură PNL! Un fost președinte al organizației municipale a PNL Botoșani a demisionat din partid chiar dacă asta înseamnă și renunțarea la funcția de consilier județean.

Este vorba despre Viorel Iliuță, fost președinte PNL Organizația Municipală Botoșani, care a fost viceprimar al municipiului Botoșani, director al Spitalului Județean Mavromati, director al Romtelecom, actual consilier județean liberal și director în grupul de firme Elsaco.

Astăzi mi-am depus demisia din Partidul Național Liberal. După foarte mulți ani petrecuți în rândurile acestui partid am decis să-l părăsesc, nu fără regrete, mai ales privind cu nostalgie la trecutul, istoria și realizările acestuia, la șansele pe care le-a avut și pe care nu le-a valorificat. Nu mi-am descoperit brusc valențe de stânga, așa cum au făcut-o mulți dintre foștii colegi de partid care acum activează sau chiar performează în rândurile adversarului ideologic (întotdeauna m-am întrebat : de ce nu niciodată invers?)., a scris Viorel Iliuță pe pagina sa de Facebook.

Iliuță susține că PNL s-a transformat într-o anexă a PSD și este acum un partid de centru-stânga, cu idei și realizări puține.

Nu știu ce electorat mai reprezintă partidul acum, dar pot spune cu certitudine că în niciun caz electoratul tradițional. PNL a devenit o anexă a PSD, partid care știe cum să contabilizeze toate realizările politice în dreptul său și, într-un mod neelegant, cum să pună în cârca partenerului de guvernare toate neajunsurile. Nu mi-am imaginat, în calitate de om care a făcut campanie împotriva PSD, că votul meu, și nu doar al meu, va fi folosit pentru a aduce PSD în fruntea Guvernului. Din păcate, ne-am transformat dintr-un partid de centru-dreapta, din principala alternativă la PSD, într-un partid de centru-stânga cu idei și realizări puține, iar din vocea puternică a acelei părți din electorat pe care o reprezentam, am ajuns un partid de pluton, subordonat ideii de menținere a stabilității guvernării cu orice risc pentru viitorul partidului. Chiar și în aceste condiții, eu voi rămâne același om de dreapta, a concluzionat Viorel Iliuță.