Prima pagină » Silegeanu dă de pământ cu Federovici și Cornilă pentru că s-au certat în timpul deszăpezirii: ”Țara arde și baba se piaptănă”
Administrație Politică Știri locale

Silegeanu dă de pământ cu Federovici și Cornilă pentru că s-au certat în timpul deszăpezirii: ”Țara arde și baba se piaptănă”

Cătălin Silegeanu, om de afaceri: Șefii județului nu au ezitat să transforme până și deszăpezirea drumurilor în subiect de scandal politic și capitalizare electorală. Într-o perioadă în care oamenii aveau nevoie de intervenția unitară și promptă a autorităților, decidenții s-au întrecut în scuze, acuze și lamentări, într-o bătălie acerbă nu pentru limitarea efectelor negative, ci pentru agendă și imagine.

Când sute de persoane așteptau eliberarea din nămeți, o femeie năștea acasă asistată medical prin apel video, iar bolnavii singuri erau izolați în case fără pic de sprijin, autoritățile erau preocupate să pozeze în martiri și eroi, încercând să justifice incompetența de a gestiona situația. Lipsa dialogului dintre conducătorii administrației județene dovedește că partidul contează chiar și în circumstanțele unui dezastru, că ștampila politică depășește limitele raționale.

Problemele cauzate de vreme au început să apară dinaintea instituirii codului roșu, iar înrăutățirea situației era deja evidentă. Este regretabil că ședințele pentru sincronizarea intervențiilor au fost convocate discreționar, într-un context care impunea obiectivitate și conduită tehnică, dar mai deplorabile sunt lamentarea publică și victimizarea în timpul crizei. Țara ardea și baba se pieptăna.

O mustrare transmisă personal putea redresa relația dintre Consiliul Județean și Instituția Prefectului, care împart, pentru numele lui Dumnezeu, același acoperiș! Dar o asemenea corecție nu putea dezvinovăți administrația de lipsa investițiilor în Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, a cărei activitate se desfășoară în proporție de 80% cu utilaje închiriate. O asemenea corecție nu putea justifica, chiar și prin false argumente, implicarea tardivă în gestionarea problemelor. Văicăreala nu a servit niciunuia dintre oamenii afectați, dar a fost oportună scorului politic. Iar strategia nu ar fi fost la fel de condamnabilă, dacă nu ar fi fost aplicată în timpul recesiunii.

Când primejdia amenință oamenii, liderii adevărați se concentrează pe întărirea legăturilor și ralierea tuturor actanților implicați într-o cursă cu aceeași destinație – protejarea celor afectați. Cei care nu pot renunța la identitatea politică și miza electorală nici în situații de restriște sunt mobilizați de alte resorturi decât slujirea cetățenilor.