Prima pagină » City-managerul Mircea Magdalena reprezintă Botoșani în Spania în proiectul „Womenequity”
Administrație Știri locale

City-managerul Mircea Magdalena reprezintă Botoșani în Spania în proiectul „Womenequity”

Primăria Municipiului Botoșani este partener, alături de alte patru autorități publice și două organizații nonguvernamentale, într-un proiect european ce își propune să protejeze și să promoveze drepturile democratice, egale între femei și bărbați, pe piața muncii.

„Womenequity”, din cadrul Programului Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori, este un proiect aplicat în Botoșani – România, Guardistallo –Italia, Lourinha –Portugalia, Novo -Mesto – Slovenia, Grecia și Bruxelles prin ONG-urile Fifty-Fifty și Finnova. Lider partener este municipalitatea Benaguasil –Spania.

City-managerul Mircea Magdalena a reprezentat municipalitatea botoșăneană la întâlnirea din Spaniam, acesta având și o întrevedere cu primarul din Benaguasil.

Bugetul alocat municipalității botoșănene în cadrul acestui proiect, 18.500 euro, va fi utilizat pentru organizarea unui seminar și a unei întâlniri la Botoșani între parteneri, pe parcursul anului viitor. Va fi discutată tema generală a proiectului și anume egalitatea de șanse a femeilor pe piața muncii, în special a categoriilor vulnerabile – tinerele absolvente a unei forme de învățământ fără experiență de muncă și a femeilor de peste 55 de ani aflate aproape de vârsta pensionării.

La nivelul municipiului Botoșani, datele statistice arată că populația feminină reprezintă mai mult de jumătate din populația totală a orașului.

În ce privește șomajul, în noiembrie 2022, din totalul celor 414 persoane care figurau fără serviciu, 210 erau din rândul femeilor.

Municipalitatea botoșăneană integrează genul în toate programele, proiectele și activitățile sale, aplicând legile naționale și directivele Comisiei Europene.