Prima pagină » VIDEO Simbolul familiei din cultura Cucuteni pe sticlele de vin ale celei mai nordice crame, JITAR
Economic Știri locale

VIDEO Simbolul familiei din cultura Cucuteni pe sticlele de vin ale celei mai nordice crame, JITAR



Una dintre comorile uriașe ale județului Botoșani și ale României este moștenirea culturii Cucuteni, din care descoperim puțin câte puțin cu trecerea fiecărui an.

O familie de tineri a înființat în urmă cu câțiva ani o cramă în comuna Frumușica, județul Botoșani, în zona viticolă Cotnari, iar din 2022 a trecut printr-un proces de rebranding în care a folosit elementele care descriu cel mai bine meleagurile din care provin vinurile JITAR.

Soții Ioana și Sebastian Jitariu s-au întors din Italia și au înființat Crama JIRAR, unde se poroduc vinuri artizanale.

Noua etichetă a vinurilor JITAR are ca element central simbolul familiei din cultura Cucuteni, pentru că vinurile JITAR sunt lucrate și definite artizanal în familie.

”Simbolul masculin este reprezentat de coarnele de taur, simbolul feminin de organele de reproducere feminine, și apa vieții este în mijloc. Unite, aceste simboluri din cultura Cucuteni reprezintă simbolul familiei”, a descris Sebastian Jitariu frumoasa etichetă de pe vinurile JITAR.

Crama Jitar a obținut punctaj de medalie de argint cu Feteasca Neagră din 2021 la Vinarium International Wine Contest 2022, cel mai important concurs internațional din Europa de Est.

Vinurile JITAR pot fi cumpărate direct de la producător sau din cafeneaua La Barista și Casa Berarilor Artizani, ambele din Botoșani, în Livada lu’ Costică , din Horodniceni, județul Suceava, și în Bacău la The WineRoom.