Prima pagină » Marele Mirel Manea, turneu istoric omagiu pentru geniul Brâncuși: Dubai, Cannes, Dakar, New York și Monaco
Știri locale

Marele Mirel Manea, turneu istoric omagiu pentru geniul Brâncuși: Dubai, Cannes, Dakar, New York și Monaco



Onoare și recunoaștere internațională a valorii marelui artist Mirel Manea. Acesta,  director al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani și prim-trompetist al acestei instituții, va susține o serie de concerte omagiu pentru împlinirea a 147 de ani de la nașterea geniului Constantin Brâncuși. Este pentru prima dată când un artist botoșănean este ales să susțină un asemenea turneu istoric la nivel internațional.

Turneul internațional începe astăzi în Dubai și va continua în Cannes, Dakar, New York și Monaco.

”BRÂNCUȘI nu este doar patriarhul sculpturii moderne, e singurul om care a făcut piatra să cânte. Pentru prima dată, trompeta mea de aur va ridica sunetele sacre și glorioase spre cer, în locul cu cea mai înaltă însemnătate culturală și spirituală din DUBAI, ISMAILI CENTER, un spațiu destinat contemplării păcii și credinței”, a postat marele Mirel Manea pe contul său de Facebook.

Este și o premieră ca un artist a cărui carieră se desfășoară în Botoșani să fie recunoscută și apreciată la nivel național și internațional.

Mirel Manea a transformat Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în cea mai importantă instituție de cultură de pe plan local, cu marea majoritate a spectacolelor desfășurate cu toate biletele vândute, cu venituri record pentru o instituție de cultură botoșănean, iar acest mega succes pe plan internațional în cariera solo arată, dacă mai era nevoie, uriașa anvergură a artistului Mirel Manea.