Prima pagină » CJ va lua un credit de 80 milioane lei pentru cofinanțarea drumului strategic, după votul PSD, PNL, Pro România, ALDE
Administrație Știri locale

CJ va lua un credit de 80 milioane lei pentru cofinanțarea drumului strategic, după votul PSD, PNL, Pro România, ALDE



Consilierii județeni din Botoșani au aprobat cu unanimitate de voturi contractarea unui credit în valoare de 80 milioane lei pentru cofinanțarea lucrărilor la drumul județean strategic.

Proiectul de hotărârea propus de Doina Federovici a fost modificat pentru că la primul apel nu s-a prezentat nicio bancă să depună o ofertă de creditare, iar acum au mărit dobânda și comisioanele pentru creditor.

Consilierii de la toate partidele au votat contractarea creditul de 80 milioane lei în noile condiții.

Pentru cofinanțarea lucrărilor la drumul județean strategic este nevoie de peste 120 milioane lei, dar diferența de bani este deja prinsă în bugetul CJ-ului.

S-a ajuns la aceste costuri imense pentru proiectul de modernizare a drumului strategic deoarece în mandatul 2016-2020 fosta conducere a făcut mai multe gafe cu acest proiect și l-a scos la licitație într-un singur lot și nu s-a prezentat nimeni, iar abia pe final de mandate a decis să îl scoată la licitație în trei Loturi.

Când a fost depusă cererea de finanțare, proiectul trebuie să aibă 5 loturi diferite, dar conducerea din 2016-2020 a preferat să piardă ani pentru că a vrut să evite volumul de muncă pentru licitarea în 5 loturi, iar acum plătim zeci de milioane de lei în plus prin acest credit.