Prima pagină » Ciocolata și cafeaua, mici plăceri ale vieții care aduc o mulțime de beneficii organismului
Știri locale

Ciocolata și cafeaua, mici plăceri ale vieții care aduc o mulțime de beneficii organismului

Iată așadar câteva motive pentru care să consumi cu regularitate ciocolată și cafea ori de cate ori simți nevoia unui mic răsfăț!

Ori de câte ori simțim nevoia unui răsfăț, de atâtea ori ne gândim la anumite deserturi sau băuturi celebre precum ciocolata sau cafea. Atât cafeaua, cât și ciocolata sunt de departe unele dintre cele mai populare plăceri din întreaga lume, având în vedere că le consumăm în mod regulat pentru a ne stăvili pofta de un mic răsfăț. Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi din lume, cu o istorie de peste 2.000 de ani, iar astăzi o putem regăsi sub varietate largă de forme și arome, care mai de care mai irezistibile. La celălalt capăt, popularitatea cafelei reiese în special prin abilitatea acesteia de a oferi un boost de energie pentru întreaga zi, fapt pentru care diminețile a milioane de oameni încep prin savurarea unei cești generoase de cafea.

De-a lungul timpului s-au scris o mulțime de lucruri despre cafea și ciocolata, astfel că în prezent toate beneficiile celebrului duo pot fi regăsite la cel mult un click distanță. Indiferent de sortimentele alese, consumate cu moderație, ambele îți vor aduce o serie largă de beneficii la care cel mai probabil nu te-ai gândit. Iată așadar câteva motive pentru care să consumi cu regularitate ciocolată și cafea ori de cate ori simți nevoia unui mic răsfăț!

Cafeaua, un veritabil energizant cu importante beneficii pentru sănătate

Indiferent că alegi să consumi cafeaua boabe, măcinată, sub forma de capsule , beneficiile unei delicioase cești de cafea rămân neschimbate. Cafeaua are multe avantaje asupra sănătății. Poate reduce riscul de apariție a anumitor boli, cum ar fi diabetul și Parkinson. De asemenea, poate contribui la reducerea inflamației și a simptomelor de anxietate și depresie. Studiile arată că un consum moderat de cafea poate crește rata metabolismului, contribuind la pierderea în greutate.

Consumul regulat de cafea poate proteja împotriva hepatitei C și a anumitor tipuri de cancer. În plus, consumul moderat de cafea poate îmbunătăți starea de spirit și concentrarea. De aceea este recomandată inclusiv persoanelor care lucrează mult la birou sau se axează pe proiecte creative. Pe lângă beneficiile evidente pentru sănătate, cafeaua poate fi și un deliciu plăcut, ce poate fi savurat în orice moment al zilei.

Ciocolata, desertul popular care te răsfață în fiecare zi

Minunata ciocolata are multe beneficii pentru sănătate. Consumul de ciocolata poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la scăderea tensiunii arteriale. Ciocolata este bogata în antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și poate avea un efect protector împotriva cancerului. De asemenea, ciocolata poate îmbunătăți starea de spirit datorită faptului că este bogată în substanțe precum magneziu, triptofan si teobromină, care au proprietăți antidepresive.

Ciocolata poate contribui la îmbunătățirea memoriei și funcționării creierului. Este bogată în flavonoizi, substanțe antioxidante care pot ajuta la prevenirea deteriorării neuronilor și, prin urmare, să protejeze funcția cognitivă. În plus, ciocolata poate ajuta la prevenirea diabetului deoarece conține substanțe nutritive care pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină. La toate acestea se adaugă și faptul că de multe ori ciocolata este asociată cu îmbunătățirea stării de spirit, astfel că o bucățică de ciocolată poate deveni principalul motiv pentru care zâmbești astăzi.