Prima pagină » La Săveni se înființează Academia de gimnastică ”Unirea”. Antrenor va fi marele gimnast Adrian Bucur
Administrație Știri locale

La Săveni se înființează Academia de gimnastică ”Unirea”. Antrenor va fi marele gimnast Adrian Bucur



Investițiile din ultimii 8 ani în infrastructura sportivă a orașului Săveni, adică în viitorul acestei urbi, aduce pe plan local oportunități uriașe pentru copiii și tineri din zonă.

Flavius Damean, președintele Societății Culturale Arlechin, a anunțat că la Săveni va fi înființată prima Academie de gimnastică din județul Botoșani.

”Dragi, Săvineni! În atenţia tuturor celor care iubesc sportul! Orașul Săveni, în cadrul programului anual ,,Mișcare și sport pentru toți”, pune bazele unui nou proiect Academia de gimnastică ,,Unirea” Săveni. Urmare demersurilor realizate de domnul Relu Petru Tîrzioru, primar al Orașului Săveni, echipa de antrenori de performanță sportivă, se mărește prin aducerea ca antrenor a marelui gimnast Adrian Bucur, antrenor, arbitru național, nivel 1 și multiplu campion național”, a anunțat Flavius Damean.

Preselecțiile și înscrierile, la prima serie de cursuri – pentru copii, elevi și tineri care doresc să practice gimnastica ritmică și aerobică – se vor desfășura în perioada 01 -15 februarie 2023, atât la Complexul Sportiv Săveni, cât și la nivelul unităților de învățământ din Săveni și localitățile din proximitate Vlăsinești, Hănești, Avrămeni, Mileanca, Coțușca, Viișoara, Mitoc, Manoleasa, Mihălășeni, Dobârceni, Dângeni, Drăgușeni, Ungureni, Mihai Viteazu, Știubeni, Vorniceni.

Proiectul este sprijinit de Federația Română de Gimnastică, Comitetului Olimpic și Sportiv Român și are ca parteneri locali Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Clubul Sportiv Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Asociația Județeană ,,Sportul pentru toți” Botoșani, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă”, Școala Gimnazială Nr.1, Săveni, Asociația ,,Arlechin” și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

Detalii suplimentare: email saveni7days@gmail.com / telefon 0741510849 / site: www.saveni7days.ro

Cine este antrenorul de la Academia de gimnastică ”Unirea” Săveni

Adrian Bucur, a început sportul de performanță în 1992 la Tg. Mureș, în 1999 a fost selectat la Lotul Național de Juniori la Reșița, a participat în anul 2002 la Campionatele Europene de Juniori de la Patras, Grecia, în anul 2003 a fost selectat în Lotul Național de Seniori la București, a participat în 2008 la Jocurile Olimpice de la Beijing, China, în anul 2010 a participat în cadrul Campionatelor Europene de la Birmingham, Anglia, a fost antrenor la CSA Steaua București, categoria de performanță în perioada 2013-2022.