Prima pagină » O firmă din Iași va face documentația tehnică a magistralei de apă Hănești-George Enescu, cea mai lungă conductă de apă din Moldova
Administrație Știri locale

O firmă din Iași va face documentația tehnică a magistralei de apă Hănești-George Enescu, cea mai lungă conductă de apă din Moldova



Firma Yda Project Consulting SRL a câștigat licitația pentru întocmirea documentației tehnică a magistralei de apă Hănești-George Enescu, cea mai lungă conductă de alimentare cu apă potabilă din zona Moldovei. Totodată, este abia a doua magistrală nouă de apă construită în județul Botoșani de CJ după Revoluție, primar fiind cea de alimentare din Prut a orașului Săveni.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că semnarea contractului cu câștigătorul licitației va avea loc în această săptămână.

”Este un proiect care a prins contur la propunerea mea și a conducerii ADI Aqua, a domnului Dan Deleanu, și va avea ca sursa de finanțare bugetul național prin Compania Națională de Investiții. După semnarea contractului voi merge personal pe teren pentru ca documentația tehnică să reflecte cu fidelitate realitatea din teren”, a declarat Dorin Birta.

Noua magistrală va avea o lungime de 43 de kilometri și are doar două stații de pompare pe traseu, fiind prima magistrală telescopică din județ.

Yda Project Consulting SRL se va ocupa de elaborarea a documentațiilor tehnico-economice, în sensul realizării temei de proiectare, a studiilor de teren, a expertizelor tehnice, a obținerii avizelor și acordurilor necesare și întocmirea studiului de fezabilitate.

„Este un proiect important, prin care vom rezolva o parte din problemele cu apa din județul Botoșani. Această investiție a fost inclusă pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, și imediat ce vom avea documentațiile tehnice gata, vom căuta să urgentăm implementarea proiectului. Căutăm soluții pentru problemele județului, astfel încât să facem pași importanți spre dezvoltarea regiunii”, a declarat Doina Federovici.



Traseul noii conducte de aducțiune este: Hănești – Vlăsinești – Săveni – Știubieni – Vorniceni – Cordăreni – George Enescu, cu posibilități de alimentare și a comunei Havârna.

În ceea ce privește procedura de licitație pentru realizarea documentației tehnico-economice (tema de proiectare, studii de teren, expertize tehnice, avize, acorduri, studiu de fezabilitate) pentru Conducta de Nord, care va asigura alimentarea cu apă pentru Mihăileni, Dersca, Lozna, Șendriceni, Hilișeu-Horia, Pomârla, Ibănești, Cristinești, Suharău, Hudești, Concești și Darabani, nici la a doua licitație cu o valoare de 360.000 de lei fără TVA, nu s-a prezentat niciun ofertant.