Prima pagină » Au fost reluate lucrările la lotul 2 al Drumului județean strategic. Pe lotul 1 sunt așteptate expertize pentru că a crăpat asfaltul
Administrație Știri locale

Au fost reluate lucrările la lotul 2 al Drumului județean strategic. Pe lotul 1 sunt așteptate expertize pentru că a crăpat asfaltul



Consiliul Județean Botoșani a anunțat că asocierea de companii care efectuează lucrările de modernizare a lotului 2 al Drumului județean strategic au reluat activitatea începând de astăzi.

Acest lot este și cel mai lung și este executat de companii din județul Botoșani, o asociere condusa

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat că lucrările sunt limitate de condițiile meteorologice din această perioadă, dar că sunt foarte multe tipuri care pot fi executate pentru că traversăm o perioadă cu temperaturi cu mult peste normalul acestei luni.



”De astăzi s-au reluat lucrările pe Lotul 2 al Drumului Strategic. Constructorul lucrează la execuția de trotuare, rigole carosabile, timpane la podețele de pe drumurile laterale, racorduri ale podețelor laterale cu rigolele carosabile și lucrările la podețele dalate. Sunt lucrări ce se pot efectua în această perioadă a anului, constructorul profitând astfel de temperaturile primăvăratece. Solicitările noastre de la antreprenori rămân aceleași, adică să facă lucrări de calitate și în termenii prevăzuți de contract”, a declarat Doina Federovici.

În lungime de 51,194 kilometri și format din tronsonul Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282), Lotul 2 a fost adjudecat de asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom. .

Lotul 1, în lungime de aproximativ 30 kilometri, este format din două tronsoane Șipote (jud. Iași) – Rediu – Răuseni – Călărași, respectiv Dângeni – Mihălășeni, lucrările de modernizare fiind efectuate de asocierea dintre firmele Danlin XXL și Dragos Invest. 

Lotul 3, de 26 de kilometri, pe relația Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni, va fi modernizat de asocierea formată din Frasinul și Dimex.

Pe lotul 1 al Drumului județean strategic au fost sistate procedurile de recepționare a lucrărilor, cât și cele de decontare, pentru că asfaltul a crăpat în mai multe zone și se așteaptă expertize care să ofere soluția pentru remedierea problemelor.