Prima pagină » Hackerii cer 3 Bitcoin pentru a debloca sistemul informatic al Spitalului de recuperare Botoșani. Nu se pot plăti salarii, nu se pot face programări
Administrație Știri locale

Hackerii cer 3 Bitcoin pentru a debloca sistemul informatic al Spitalului de recuperare Botoșani. Nu se pot plăti salarii, nu se pot face programări

 

 

Spitalul municipal de recuperare ”Sfântul Gheorghe” Botoșani a fost atacat informatic de hackeri, iar baza de date a unității este indisponibilă. Asta înseamnă că nu pot fi făcute plățile salariale, dar nici nu pot fi făcute programări pentru pacienți, aceștia fiind amânați de personalul medical.

Potrivit informațiilor din acest caz, relatate de Profit.ro, atacatorii au cerut o răscumpărare de 3 Bitcoin pentru a debloca baza de date a unității medicale. În această perioadă un Bitcoin se tranzacționează cu 16.837 dolari americani.

Autoritățile locale și cele ale Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate încearcă să găsească soluții pentru funcționarea Spitalului municipal Botoșani, iar cazul este investigat de instituțiile specializate în lupta cu atacurile cibernetice.