Prima pagină » Primarul Andrei primește replici după discursul de la Topul Firmelor. ”Presupun că domnul viceprimar, actualul primar, conduce un Trabant”
Administrație Economic Știri locale

Primarul Andrei primește replici după discursul de la Topul Firmelor. ”Presupun că domnul viceprimar, actualul primar, conduce un Trabant”



 

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a reușit să se facă mai puțin plăcut în rândul oamenilor de afaceri după discursul susținut la premierea Topului județean al Firmelor, eveniment organizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură.

Edilul-șef al municipiului a făcut referire în discursul său la faptul că parcarea restaurantului unde a avut loc decernarea premiilor era plină de mașini scumpe și s-a declarat încântat de faptul că mediul de afaceri o duce bine, chiar a relatat o poveste cu o blondă frumoasă care parca o mașină și mai frumoasă.

Agnes Holca, manager al companiei Rolana Tex, una dintre marile fabrici din municipiul Botoșani, este una dintre reprezentantele mediului de business care a considerat că remarcile primarului sunt jignitoare.

”Oamenii puternici sunt cei care creează vremuri ușoare, oamenii slabi sunt cei care fac lucruri mici și creează vremuri grele. Nici măcar nu vreau să aduc în discuție dacă există sau nu proiecte de dezvoltare economică a municipiului, dacă există o viziune pentru încurajarea mediului de afaceri și creșterea numărului de locuri de muncă, dacă există vreo intenție ca Primăria să acceseze oportunitățile economice viitoare care pot aduce o creștere a nivelului de trai. Presupun că domnul viceprimar, actual primar, conduce un Trabant de a fost așa de impresionat de mașinile din parcare”, a declarat Agnes Holca.



În ceea ce privește exemplul dat de primarul Andrei cu privire la achiziția de energie electrică prin intermediul Zonei Metropolitane pentru toate primăriile componente, exemplu pe care edilul-șef le-a recomandat oamenilor de afaceri să îl urmeze și să se asocieze pentru a cumpăra energie.

Agnes Holca spune că este o mare diferență între mediul privat de afaceri și sistemul bugetar.

”Noi suntem mari consumatori de energie electrică, toți cei care încă mai producem în industria din Botoșani, și situația din acest an ar fi făcut imposibilă o asociere între companii care nu sunt în același grup pentru că nu am fi avut de unde cumpăra cantitățile mari de energie de care aveam nevoie. Relațiile comerciale în piața liberă, între companii private, funcționează după alte reguli decât cele pe care doar le bănuiește domnul primar”, a completat Agnes Holca.

Omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, a criticat politica Guvernului în domeniul energiei și a spus că avem un: ”stat cinic… unicul câștigător de pe urma prețurilor mari la energie… dacă statul produce aproape toată energia electrică din țară, niciun politician nu a reușit să îmi explice de ce avem aceste prețuri”.

Rolana Tex este pe locul 9 după cifra de afaceri în Topul Firmelor, cu un rulaj de 176 milioane lei, a avut un profit brut de 5,9 milioane lei și 205 salariați, ceea ce o poziționează pe locul 9 și în topul angajatorilor din județ.