Prima pagină » Unii profesori au înlocuit tezele cu teste. Bogdan Suruciuc: ” Să nu-i bulverseze pe copiii care oricum trebuie să se adapteze unei structuri noi”
Știri locale

Unii profesori au înlocuit tezele cu teste. Bogdan Suruciuc: ” Să nu-i bulverseze pe copiii care oricum trebuie să se adapteze unei structuri noi”




 

Așa cum era de așteptat, unii profesori au înlocuit tezele, care au fost obligatorii atâția zeci de ani, cu testări în noua structură de an școlar.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general, a anunțat că este un trend în școlile din județ ca elevii să primească vechile teze sub noua formă.

Într-un mesaj postat pe Facebook, șeful ISJ le transmite cadrelor didactice să renunțe la această metodă.



 

”Am primit o serie de sesizări din partea unor părinți cu privire la faptul că există un trend în unele școli din județul Botoșani prin care testele au înlocuit tezele prin care erau evaluați elevii.

Lansez un apel către colegii profesori din sistemul educațional botoșănean să analizeze atent modul în care aleg să-și evalueze elevii de la clase și să nu-i bulverseze pe copiii care oricum trebuie să se adapteze unei structuri noi (cu module) pentru anul școlar în curs.

Elevii trebuie să învețe din plăcere, fără să fie împovărați de stresul testelor sau de temele încărcate pe care le primesc pentru acasă.

Nu există obligativitatea ca înainte de această primă vacanță din noul an școlar, elevii să fie notați. Fiecare profesor trebuie să își planifice orele de curs, astfel încât să respecte prevederile regulamentului cu privire la numărul de note acordate elevilor pe parcursul anul școlar, respectiv: numărul de ore pe săptămână + 3.”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general.