Prima pagină » Cu 3,8 milioane euro din PNRR, Primăria Botoșani transformă toate rampele de gunoi în insule ecologice digitale
Administrație Știri locale

Cu 3,8 milioane euro din PNRR, Primăria Botoșani transformă toate rampele de gunoi în insule ecologice digitale




Municipiul Botoșani va folosi fondurile europene alocate prin PNRR pentru a schimba TOT sistemul de colectare a deșeurilor, rampele de gunoi de lângă blocuri.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că valoarea investiției atrase este 3,8 milioane euro.

”Proiectul accesat prin PNRR prevede construirea a 200 de insule ecologice digitalizate care vor schimba radical municipiul Botoșani ca imagine și confort al botoșănenilor”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu este cel care se ocupă direct de accesarea și implementarea acestui proiect, având în vedere experiența sa anterioară de director al companiei Urban Serv, societatea care asigură salubrizarea în municipiul Botoșani.

”Se schimbă tot sistemul de colectare. Cele 200 de insule sunt în 81 de locații”, a declarat Bogdan Buhăianu, precizând că 25% din ele vor fi îngropate, 40% vor fi insule mari de suprafață, cu o capacitate de 3-5 metri cubi, iar 35% vor fi căsuțe închise pentru colectare selectivă.

Toată această investiție de 3,8 milioane euro trebuie implementată în municipiul Botoșani până în 2024.